Retete dietetice: Supa frantuzeasca de ceapa

Printeaza

Supa frantuzeasca de ceapa din: ceapa, unt, faina, praz, vin, parmezan, bagheta, sare, piper. Ceapa conține compuși antioxidanți precum quercetina, sulfura de dialil și antocianine, care ajută la neutralizarea radicalilor liberi din organism, reducând stresul oxidativ și riscul de boli cronice.

Conținutul ridicat de vitamina C și compuși sulfurici din ceapă poate sprijini sistemul imunitar, ajutând organismul să lupte împotriva infecțiilor.

Consumul regulat de ceapă poate contribui la scăderea tensiunii arteriale, reducerii nivelului de colesterol și prevenirea formării cheagurilor de sânge, reducând astfel riscul de boli de inimă.

 

 

Ingrediente:Supa frantuzeasca de ceapa

  • 3 cepe mari
  • 100 g unt
  • 2 linguri de făină
  • un fir de praz
  • 100 ml vin alb
  • 100 g parmezan
  • o felie de baghetă
  • sare
  • piper

 

Mod de preparare:

Intr-o cratiţă, pune la încins untul, după care căleşte rondelele de ceapă până devin aurii.

Presară făina, apoi stinge amestecul cu aproximativ 1 litru şi jumătate de apă.

Lasă mixul la fiert la foc mic preţ de o oră, după care pasează totul bine cu robotul sau un mixer.

Adaugă vinul, sarea, piperul şi firişoarele de praz şi mai lasă supa 5 minute pe foc.

Intre timp, pune la prăjit în toaster felia de pâine. Când e gata şi încă fierbinte, presară parmezanul.

Scoate supa într-un bol, aşază deasupra bărcuţa plutitoare de baghetă cu parmezan şi serveşte-o foarte caldă.

 

Supa frantuzeasca de ceapa

Supa frantuzeasca de ceapa

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Pofta buna!

 

 

 

 

1 comentariu

  1. Antoanela Marescu

    Foarte buna supa

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.