Retete delicioase: Găluşte cu prune

Printeaza

O reteta delicioasa de galuste cu prune din: cartofi, faina, sare, lapte, prune, pesmet si zahar tos.

Ingrediente:Găluşte cu prune

  • 1 kg cartofi
  • 1 cană faină
  • 1 linguriţă sare
  • 1 ceaşcă lapte fierbinte

pentru umplutură:

  • 30-40 prune fără sâmburi

pentru decor:

  • 1/2 kg pesmet
  • 1 cană zahăr tos

 

Mod de preparare:

Spală şi curăţă prunele de sâmburi şi codiţe, pune-le în strecurătoare şi presară-le cu două linguri de zahăr tos. Lasă-le o jumătate de oră. Spală cartofii, pune-i la fiert cu apă caldă cât să-i aco­pere şi fierbe-i la foc potrivit, o jumătate de oră.

Curăţă-i de coajă cât sunt calzi, zdrobeşte-i cu furculiţa, adaugă sarea şi subţiază cartofii cu laptele fierbinte.

Omogenizează, adaugă faina, amestecă repede cu o furculiţă ca să obţii un aluat moale. Frământă când s-a răcit, formează câteva bile şi întinde-le cu sucitorul pe o planşetă presărată cu faină.

Pune pesmetul într-o tigaie de teflon, lasă focul mic şi rumeneşte-l amestecând destul de des cu o lingură de lemn. Când este gata, adaugă zahărul tos şi ia tigaia de pe foc.

Taie fiecare foaie de aluat în mai multe pătrate cu latura de 4 cm, aşază în mijlocul fiecăruia câte o prună, rotunjeşte cu mâna găluştele şi pune-le la fiert în apă multă. Foloseşte un vas cu gura largă.

Lasă găluştele în apa fierbinte până când se ridică dea­supra. Scoate-le cu o spumieră şi tăvăleşte-le prin pesmet si zahăr.

Găluşte cu prune

Găluşte cu prune

Pofta buna!

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.