Retete delicioase: Zacusca
PrinteazaO reteta de zacusca din: rosii, gogosari, ardei kapia, morcovi, ceapa, usturoi, ulei, zahar, miere, sare si piper macinat.
- 4 kg rosii
- 1 kg gogosari
- 1 kg ardei kapia
- 500 g morocvi
- 500 g ceapa
- 2 capatani de usturoi
- 500 ml ulei
- 2 linguri zahar
- 2 linguri miere
- sare
- piper proaspat macinat
Mod de preparare:
Coaceti la cuptor sau pe o tablă pusă pe un grătar roşiile, ardeii kapia şi gogoşarii. Presărati-le cu sare fină şi acoperiţi-le cu o folie de plastic până se răcesc.
Curăţaţi pieliţele şi tocaţi apoi roşiile cât mai fin, gogoşarii şi kapia în fâşii. Căliţi ceapa curăţată şi tăiată mărunt în ulei.
Când ceapa s-a îngălbenit puţin, adăugaţi celelalte legume şi usturoiul pisat. Adăugaţi zahărul, mierea şi potriviţi de sare şi piper. Lăsaţi să fiarbă la foc foarte mic sau şi mai bine la cuptor, până când zacusca se îngroaşă potrivit.
Puneti-o caldă în borcane şi închideţi-le ermetic. Sterilizaţi-le timp de 50 de minute prin fierbere la bain-marie.
Zacusca
Pofta buna!