Retete delicioase: Vinete umplute cu carne tocata de vita
PrinteazaO reteta delicioasa de vinete umplute cu carne tocata de vita din: vinete, carne tocata de vita, paine, lapte, oua, foi de dafin, patrunjel, condimente, sos de rosii, vin alb, ceapa si ulei.
- 4 vinete potrivit de mari
- 600 g carne tocata de vita
- 2 felii de paine
- 1 cescuta cu lapte
- 2 oua
- 2 foi de dafin
- patrunjel
- condimente
pentru sos:
- 750 ml sos de rosii
- 1 pahar cu vin alb
- 1 ceapa
- ulei
Mod de preparare:
Taie ceapa marunt si caleste-o in ulei. Stinge sosul de rosii amestecat cu vinul. Presara un praf de condimente si lasa sa scada putin. Intr-un castron, amesteca ouale, carnea tocata, putine condimente si painea inmuiata in lapte si stoarsa.
Separa spala vinetele, sterge-le cu un servet si taie-le cu un servet pe lungime. Cu ajutorul unei lingurite, indeparteaza cu grija pulpa si umplue vinetele cu amestecul de carne. Aseaza-le intr-o tava si toarna deasupra sosul de rosii. Lasa-le la cuptor, la foc moderat, mai bine de o ora. Spre final, adauga foile de dafin.
Vinete umplute cu carne tocata de vita
Pofta buna!