Retete delicioase: Tocană cu fructe de mare
PrinteazaO reteta de tocana cu fructe de mare din: ulei de masline, ceapa, telina, usturoi, vin alb, supa de pui, amidon, fructe de mare, marar, smantana si usturoi.
- 1 lingura ulei de masline
- 1 ceapa tocata fin
- 2 tulpini de telina Apio, tocate
- 1 catel de usturoi, zdrobit
- 175 ml de vin alb
- 300 ml supa de pui
- 1 lingura de amidon, amestecat cu 1 lingura apa rece
- 400 g mix de fructe de mare, decongelate
- 1 legatura mica de marar, tocata
- 5 linguri de creme fraiche (sau smantana de gatit)
- paine cu usturoi, pentru servit
Mod de preparare:
Incinge uleiul într-o tigaie mare şi sotează ceapa şi ţelina Apio, până când se înmoaie, fără să se rumenească – aproximativ 10 minute.
Adaugă usturoiul şi mai sotează 1 minut. Toarnă vinul peste legume şi fierbe totul la foc mare, până când acesta se evaporă aproape complet.
Adaugă supa şi amidonul amestecat cu apă şi fierbe totul 5-10 minute, amestecând din când în când, până se îngroaşă. Asezonează.
Adaugă fructele de mare şi aproape tot mărarul. Fierbe până când se încălzesc bine şi fructele de mare, apoi adaugă creme fraîche sau smântână.
Intre timp, pregăteşte pâinea cu usturoi (rumeneşte câteva felii în toaster sau la cuptor, apoi freac-o bine cu o căpăţână de usturoi tăiată transversal, pe jumătate). împarte tocana în boluri şi serveşte-o cu mărar presărat şi pâine cu usturoi.
Tocană cu fructe de mare
Pofta buna!