Retete delicioase: Tarta cu sunca si cascaval

Printeaza

O reteta delicioasa de tarta cu:sunca presata, oua, smantana, cascaval, faina, cartofi, unt, sare.

Ingrediente:Tarta_cu_sunca

  • 300 g şuncă presată
  • 2 ouă
  • 5 linguri cu smântână
  • 300 g caşcaval

Ingrediente aluat:

  • 500 g făină
  • 400 g cartofi
  • 2 ouă
  • 250 g unt sau margarină
  • sare

 

Mod de preparare:

Spală bine cartofii şi pune-i la fiert, în ! coajă, în apă cu un praf de sare. Lasă-i apoi să se răcorească, curăţă-i şi trece-I prin maşina de tocat. Incorporează făina, ouăle, untul sau margarina şi puţină sare. Frământă bine toate aceste ingrediente şi lasă aluatul să se odihnească puţin.

Separat, amestecă într-un castron ouăle bătute cu smântână. Adaugă şunca  tăiată cubuleţe şi caşcavalul ras. Intinde aluatul şi aşază-l într-o formă unsă cu margarină. Toarnă compoziţia şi lasă la cuptor aproximativ 45 de minute. Serveşte după ce s-a răcorit.

Pofta buna!

1 comentariu

  1. Vreau si eu o felie din tarta asta

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.