Retete delicioase: Snitel rusesc
PrinteazaO reteta delicioasa de snitel rusesc din: piept de pui, aripioare de pui, lapte, franzela, pesmet, oua, marar verde, ierburi de provene, sare marina, piper si ulei.
- 2 piepti de pui
- 10 aripioare de pui
- 1 pulpa de pui
- 300 ml lapte
- 1/2 franzela alba
- pesmet
- 2 oua
- marar verde
- ierburi de provence
- sare marina
- piper
- ulei
Mod de preparare:
Taie pâinea felii potrivit de groase şi pune-le la înmuiat în laptele rece. Lasă preţ de un minut, cât să se îmbibe suficient, şi mărunţeşte cu dosul unei furculiţe până obţii o compoziţie consistentă şi omogenă.
Intr-un castronel, bate ouăle cu o linguriţă rasă cu sare, 1/2 cu piper, 1/2 cu ierburi de Provence zdrobite bine într-un mojar şi un vârf de cuţit de mărar verde tocat foarte mărunt. Trece fiecare bucată de pui prin amestecul de lapte şi pâine, apoi prin cel de ou, iar in final prin pesmet.
Prăjeşte-le în mult ulei foarte bine încins, pe ambele feţe, până capătă culoare aurie. Scurge-le pe un grătar sau scoate-le direct pe un prosop de hârtie care să absorbă excesul de ulei. Serveşte-le fierbinţi, alături de garnitură de cartofi ţărăneşti şi sos de unt cu usturoi, dar şi cu murături asortate.
Snitel rusesc
Pofta buna!
Incoming search terms:
- piept de pui rusesc