Retete delicioase: Snitel rusesc

Printeaza

O reteta delicioasa de snitel rusesc din: piept de pui, aripioare de pui, lapte, franzela, pesmet, oua, marar verde, ierburi de provene, sare marina, piper si ulei.

Ingrediente:Snitel rusesc

  • 2 piepti de pui
  • 10 aripioare de pui
  • 1 pulpa de pui
  • 300 ml lapte
  • 1/2 franzela alba
  • pesmet
  • 2 oua
  • marar verde
  • ierburi de provence
  • sare marina
  • piper
  • ulei

 

Mod de preparare:

Taie pâinea felii potrivit de groase şi pune-le la înmuiat în laptele rece. Lasă preţ de un minut, cât să se îmbibe suficient, şi mărunţeşte cu dosul unei furculiţe până ob­ţii o compoziţie consistentă şi omogenă.

Intr-un castronel, bate ouăle cu o linguriţă rasă cu sare, 1/2 cu piper, 1/2 cu ierburi de Provence zdrobite bine într-un mojar şi un vârf de cuţit de mărar verde tocat foarte mărunt. Trece fiecare bucată de pui prin amestecul de lapte şi pâine, apoi prin cel de ou, iar in final prin pesmet.

Prăjeşte-le în mult ulei foarte bine încins, pe ambe­le feţe, până capătă culoare aurie. Scurge-le pe un grătar sau scoate-le direct pe un prosop de hârtie care să absorbă excesul de ulei. Serveşte-le fierbinţi, alături de garnitură de cartofi ţărăneşti şi sos de unt cu usturoi, dar şi cu murături asortate.

Snitel rusesc

Snitel rusesc

Pofta buna!

 

Incoming search terms:

  • piept de pui rusesc

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.