Retete delicioase: Salau la cuptor cu sos de rosii

Printeaza

O reteta delicioasa de salau la cuptor cu sos de rosii, ulei de masline, vin alb, ceapa, usturoi, foi de dafin, piper boabe, bulion si sare.

Ingrediente:Retete_delicioase_Salau_la_cuptor_cu_sos_de_rosii

  • un şalău de 1,5 kg
  • 3 linguri ulei de măsline
  • un pahar vin alb
  • 3 cepe
  • 2 căţei de usturoi
  • 2 foi de dafin
  • 5 boabe de piper
  • 2-3 linguri bulion
  • sare

 

Mod de preparare:

Se curăţă şalăul, se sărează pe afară şi înăuntru şi se lasă să stea aşa cel puţin un sfert de oră. Se aşază într-o cratiţă lungă în care să încapă bine.Se spală ceapa bine şi se taie rondele subţiri, apoi se adaugă usturoiul, vinul, uleiul, foile de dafin, piperul, bulionul de roşii şi sarea.

Sosul obţinut se toarnă peste peşte.Şalăul se bagă la cuptor şi se ţine o oră. Se unge din când în când cu sosul din cratiţă. Dacă scade prea mult înainte de a fi peştele gata, se mai pune puţină apă. Inainte de a se servi, se scoate usturoiul.

Peştele se ornează cu pătrunjel verde şi se serveşte cu un pahar de vin rose sau alb, demidulce.

Salau la cuptor cu sos de rosii

Retete_delicioase_Salau_la_cuptor_cu_sos_de_rosii

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.