Retete delicioase: Rinichi de porc in vin

Printeaza

O reteta de rinichi de porc in vin din: rinichi de porc, ceapa, rosii, usturoi, vin rosu sec, ulei de masline, foi de dafin, cimbru, boia, sare si piper.

Ingrediente:Retete_delicioase_Rinichi_de_porc_in_vin

  • 500 g rinichi de porc
  • 2 cepe
  • 4-5 rosii decojite
  • 5-6 catei de suturoi
  • 300 m vin rosu sec
  • 3 linguri cu ulei de masline
  • 2-3 foi de dafin
  • 1 lingurita cu cimbru
  • boia dulce sau iute
  • sare
  • piper

 

Mod de preparare:

Curăţă rinichii sau, cel mai bine, cumpără-i gata curăţaţi.

Spală-i în câteva ape cu oţet şi sare, scurge-i şi taie-i în bucăţi potrivite. Pune-i la fiert în apă rece, cât să-i acopere de două degete.

Adună spuma ori de câte ori e nevoie.

Când sunt aproape fierţi, transferă-i cu totul într-un vas termorezistent şi adaugă uleiul, ceapa tocată, roşiile decojite şi tăiate în cubuleţe, foile de dafin şi cimbrul.

Lasă 10-15 minute la foc potrivit, apoi adaugă vinul şi boiaua. După zece minute, pune usturoiul, sare după gust şi puţin piper negru măcinat.

Serveşte-i fierbinţi, cu piure de cartofi sau mămăliguţă.

Rinichi de porc in vin

Retete_delicioase_Rinichi_de_porc_in_vin

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.