Retete delicioase: Ratatouille
PrinteazaO reteta delicioasa de ratatouille cu:vinete, ardei capia, dovlecei, ceapa, rosii, ciuperci, suc de rosii, verdeata, sare, piper negru, smantana.
Ingrediente:
- 2 vinete
- 4 ardei capia
- 2 dovlecei
- 1 ceapă
- 2 roşii
- 50 g ciuperci
- 1 cană suc de roşii
- verdeaţă
- sare
- piper negru măcinat
- 200 ml smântână
Mod de preparare:
Se curăţă legumele. Se pregăteşte un vas puţin adânc, care merge la cuptor. Se toacă ardeiul şi ceapa, apoi se călesc în puţin ulei.
Se răstoarnă legumele în vasul pentru cuptor. Se pun la călit vinetele tăiate cubuleţe, apoi ciupercile.
Se răstoarnă şi ele în vas. Se călesc dovleceii tăiaţi feliuţe, apoi roşiile tăiate bucăţi mari. Se adaugă peste legumele călite sucul de roşii, se potriveşte de sare şi piper, se amestecă uşor şi se dă totul la cuptorul încins 20 de minute.
Când sunt gata, se răstoarnă peste mâncare amestecul făcut din smântână şi verdeaţă. Se mai lasă mâncarea, 4-5 minute, în cuptor, cu focul stins.
Poate fi servită şi rece, mai ales vara, când vrem ceva răcoritor.
Ratatouille
Pofta buna!