Retete delicioase: Ratatouille

Printeaza

O reteta delicioasa de ratatouille cu:vinete, ardei capia, dovlecei, ceapa, rosii, ciuperci, suc de rosii, verdeata, sare, piper negru, smantana.

Ingrediente:

  • 2 vineteRatatouille
  • 4 ardei capia
  • 2 dovlecei
  • 1 ceapă
  • 2 roşii
  • 50 g ciuperci
  • 1 cană suc de roşii
  • verdeaţă
  • sare
  • piper negru măcinat
  • 200 ml smântână

Mod de preparare:

Se curăţă legumele. Se pregăteşte un vas puţin adânc, care merge la cuptor. Se toacă ardeiul şi ceapa, apoi se călesc în puţin ulei.

Se răstoarnă legumele în vasul pentru cuptor. Se pun la călit vinetele tăiate cubuleţe, apoi ciupercile.

Se răstoarnă şi ele în vas. Se călesc dovleceii tăiaţi feliuţe, apoi roşiile tăiate bucăţi mari. Se adaugă peste legumele călite sucul de roşii, se potriveşte de sare şi piper, se amestecă uşor şi se dă totul la cup­torul încins 20 de minute.

Când sunt gata, se răstoarnă peste mâncare amestecul făcut din smântână şi verdeaţă. Se mai lasă mâncarea, 4-5 minute, în cuptor, cu focul stins.

Poate fi servită şi rece, mai ales vara, când vrem ceva răcoritor.

Ratatouille

Ratatouille

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.