Retete delicioase: Quiche Lorraine

Printeaza

O reteta delicioasa de quiche lorraine din: faina, unt, ou, sare, bacon, unt, smantana, rosii, oua, nucsoara, sare si piper. Este o tartă umplută cu bacon, smântână şi ouă. Reţeta a apărut pentru prima dată în regiunea Lorena şi a devenit cu timpul foarte apreciată. Acest aperitiv se serveşte întotdeauna cald.

Ingrediente:Quiche Lorraine

  • 250g de făină
  • 125 g de unt de la frigider
  • 1 ou
  • 1/2 linguriţă de sare

umplutura:

  • 250 g de bacon
  • 25 g de unt
  • 300 ml de smântână grasa
  • 2 roşii
  • 4 ouă
  • 1/2 linguriţă de nucşoară măcinată
  • sare
  • piper

 

Mod de preparare:

Se prepară aluatul. Se amestecă făina şi sarea într-un castron. Se adaugă untul tăiat cubuleţe şi se amestecă pânăcând se obţine un aluat sfărâmicios. Se sparge oul şi se adaugă 3 linguri de apă foarte rece. Se omogenizează şi se dă aluatul la frigider minim o oră.

Se întinde o foaie de aluat şi se aşază într-o tavă rotundă, unsă cu unt. Se îndepărtează excesul de aluat. Se înţeapă aluatul din tavă cu o furculiţă şi se pune în cupt0rul încins la 200 C (treapta aV-a).Secoace timp de 12-14 minute. Se lasă apoi la răcit.

Pentru umplutură, se taie cubuleţe baconul şi se fierbe timp de 4 minute. Se scurge de apăşi se căleşte în unt topit. Se presară peste aluatul copt. Deasupra lui se pun rondele de roşii. Se bat ouăle şi se amestecă cu smântână. Se asezonează cu sare, piperşi nucşoară. Se toarnă umplutura în tavă. Se dă tarta la cuptor pentru 3o de minute.

Quiche Lorraine

Quiche Lorraine

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.