Retete delicioase: Portofele cu ciuperci
PrinteazaO reteta delicioasa de portofele cu ciuperci, ceapa, ulei, sare, piper, marar, faina, ulei de masline, apa.
- 500 g ciuperci
- 1 ceapă
- 1 lingură cu ulei
- sare
- piper
- mărar
Ingrediente aluat:
- 225 g făină
- 80 ml ulei de măsline
- 80 ml apă caldă
- sare
Mod de preparare:
Pregăteşte aluatul din făină, un praf de sare, ulei şi apă. Frământă energic până obţii un aluat nelipicios. Acoperă şi lasă-l la rece aproximativ o oră. Separat, căleşte ceapa.
Adaugă ciupercile tăiate în felii subţiri şi lasă-le pe foc până scade toată zeama lăsată de ele. La final, potriveşte gustul de sare şi aromatizează cu verdeaţa tocată fin.
Intinde din aluat două foi potrivit de groase. Taie dreptunghiuri măricele şi pune în mijloc o lingură cu ciuperci. Uneşte deasupra aluatul în aşa fel încât să obţii un pacheţel.
Aşază-le într-o tavă unsă cu ulei şi tapetată cu hârtie de copt. Lasă la cuptor, la foc moderat, aproximativ 45 de minute.
Portofele cu ciuperci
Pofta buna!