Retete delicioase: Poale-n brâu
PrinteazaO reteta delicioasa de poale-n brau din: faina, lapte, zahar, drojdie, sare, branza de burduf, coaja rasa de lamaie, oua, malai, zahar tos si ulei.
- 1 kg făină
- 1/2 l lapte
- 1 lingură zahăr
- 30-40 g drojdie
- 1/2 linguriţă sare
pentru umplutură:
- 1/2 kg brânză de burduf
- 2 linguri coajă rasă de lămâie
- 4 ouă
- 2 linguri mălai cernut
- 4-5 linguri cu zahăr tos
- 2 căni ulei
Mod de preparare:
Amestecă faina proaspăt cernută cu sarea, drojdia frecată cu o lingură de zahăr şi laptele cald. Dacă nu ai lapte, poţi folosi zer cald sau apă caldă. Frământă aluatul 5-6 minute şi lasă-l la dospit până îşi dublează volumul.
Amestecă brânza de burduf cu coaja rasă de lămâie şi ouăle, puse pe rând. Când s-a omogenizat, adaugă mălaiul cernut. Acesta va absorbi lichidul în exces, se va umfla frumos şi nu se va simţi în plăcintă. Intinde o foaie din aluat, împarte-1 în pătrate şi pune pe fiecare umplutură de brânză. Strânge marginile foii de aluat, unindu-le la mijloc.
Incinge uleiul într-o tigaie de teflon, pune plăcintele pe rând, dă focul mic, acoperă tigaia cu capac şi lasă să se rumenească 3-4 minute. Presară-le cu zahăr tos şi aşază-le unele peste altele. Serveşte-le calde sau reci.
Poale-n brâu
Pofta buna!