Retete delicioase: Poale-n brâu

Printeaza

O reteta delicioasa de poale-n brau din: faina, lapte, zahar, drojdie, sare, branza de burduf, coaja rasa de lamaie, oua, malai, zahar tos si ulei.

Ingrediente:Poale-n brâu

  • 1 kg făină
  • 1/2 l lapte
  • 1 lingură zahăr
  • 30-40 g drojdie
  • 1/2 linguriţă sare

pentru umplutură:

  • 1/2 kg brânză de burduf
  • 2 linguri coajă rasă de lămâie
  • 4 ouă
  • 2 linguri mălai cernut
  • 4-5 linguri cu zahăr tos
  • 2 căni ulei

 

Mod de preparare:

Amestecă faina proaspăt cernută cu sarea, drojdia fre­cată cu o lingură de zahăr şi laptele cald. Dacă nu ai lapte, poţi folosi zer cald sau apă caldă. Frământă aluatul 5-6 mi­nute şi lasă-l la dospit până îşi dublează volumul.

Amestecă brânza de burduf cu coaja rasă de lămâie şi ouăle, puse pe rând. Când s-a omogenizat, adaugă mălaiul cernut. Acesta va absorbi lichidul în exces, se va umfla frumos şi nu se va simţi în plăcintă. Intinde o foaie din aluat, împarte-1 în pătrate şi pune pe fiecare umplutură de brânză. Strânge marginile foii de aluat, unindu-le la mijloc.

Incinge uleiul într-o tigaie de teflon, pune plăcintele pe rând, dă focul mic, acoperă tigaia cu capac şi lasă să se rumenească 3-4 minute. Presară-le cu zahăr tos şi aşază-le unele peste altele. Serveşte-le calde sau reci.

Poale-n brâu

Poale-n brâu

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.