Retete delicioase: Plăcintă cu verdeţuri
PrinteazaO reteta de placinta cu spanac, urzici, stevie, loboda, ulei, ceapa verde, praz, marar, patrunjel, orez, sare si piper.
- 1/2 kg foi de plăcintă
- 1 kg verdeţuri (spanac, urzici, ştevie, lobodă)
- 1/2 cană ulei
- 10 fire ceapă verde
- 3 fire praz
- 2 legături mărar
- 1 legătură pătrunjel
- 3 linguri orez
- sare
- piper
Mod de preparare:
Speli verdeţurile, le opăreşti 1-2 minute în apă clocotită cu sare, apoi le scurgi şi le tai mărunt. Cureţi prazul şi ceapa verde, le tai mărunt şi le căleşti împreună în după care adaugi mărarul şi pătrunjelul tocate, potriveşti de sare şi piper şi dai compoziţia deoparte.
Amesteci această compoziţie cu orezul şi verdeţurile tocate. Ungi o tavă cu ulei, aşezi jumătate din foi, unsă fiecare cu ulei, apoi întinzi compoziţia de verdeţuri şi acoperi cu foile de plăcintă rămase, unse cu ulei. Dai plăcinta la cuptor pentru o oră.
Pofta buna!
Incoming search terms:
- placinta cu verdeturi
- placinta cu verdeata