Retete delicioase: Plăcintă cu spanac
PrinteazaO reteta delicioasa de placinta cu spanac din: faina, ulei, apa calda, sare, spanac, ceapa, usturoi, ulei, zeama de lamaie si sare.
- 250 g faina
- 80 ml ulei
- 80 ml apa calda
- sare
pentru umplutura:
- 500 g spanac congelat
- 2 cepe
- 3 catei de usturoi
- ulei
- 2 linguri cu zeama de lamaie
- sare
Mod de preparare:
Amestecă făina cu uleiul, apa şi sarea şi frământă până obţii un aluat moale, care nu se lipeşte de mâini. Pune-l într-o folie de plastic şi dă-l la frigider pentru o oră.
Curăţă ceapa, toac-o cât mai fin, încinge puţin ulei şi căleşte-o cu usturoiul feliat până se înmoaie. Adaugă spanacul congelat şi căleşte totul până ce scade toată zeama.
Potriveşte gustul de sare şi acreşte cu zeamă de lămâie. Dă vasul deoparte şi pregăteşte foile. Scoate aluatul din frigider, împarte-l în două şi întinde două foi de grosimea unui deget.
Unge o tavă de cuptor cu ulei, presară puţină făină şi întinde prima foaie, pune umplutura, iar deasupra, aşază a doua foaie.
Uneşte cele două foi pe margini, unge cu puţin ulei şi dă la cuptor pentru 20 de minute. Inainte să dai plăcinta la cuptor, presară deasupra mac, seminţe de mărar sau oregano uscat.
Plăcintă cu spanac
Pofta buna!