Retete delicioase: Placinta de legume
PrinteazaO reteta delicioasa de placinta de legume din: aluat, cartofi, ciuperci, morcov, praz, ulei, marar, patrunjel, nucsoara, sare, piper si ou.
- 500 g aluat foitaj
- 4-5 cartofi rosii
- 200 g ciuperci
- 1 morcov fiert
- 1 fir de praz (partea alba)
- 6 linguri ulei
- 1 legatura marar
- 1 legatura patrunjel
- nucsoara
- sare
- piper
- 1 ou
Mod de preparare:
Fierbi cartofii in coaja (dar sa nu fie foarte patrunsi), ii scurgi si-i lasi sa se raceasca. Cureti cartofii de coaja, ii tai cubulete, razi morcovul pe razatoare mare, tai prazul rondele si ciupercile felii. Calesti toate legumele in trei linguri de ulei bine incins, pana se inmaoie.
Pui mararul si patrunjelul tocate marunt si condimentezi cu nucsoara, sare si piper, dupa gust. Lasi apoi sa se raceasca. Asezi o partea din foitajul dezghetat pe o planseta presarata cu faina, il intinzi putin si il asezi intr-o tava.
Torni umplutura de legume, netezesti si pui a doua foaie incinsa. O intepi din loc in loc cu o furculita. Ungi deasupra cu ou batut si coci circa 40-45 de minute in cuptorul preincalzit. Servesti palcinta calda sau rece, presarata cu marar tocat si eventual smantana.
Placinta de legume
Pofta buna!