Retete delicioase: Placinta cu mere

Printeaza

O reteta de placinta cu mere din: ulei, lapte, faina, drojdie, sare, zahar tos, mere, nuca macinata, zahar tos si pulbere de scortisoara.

Ingrediente:Placinta cu mere

  • 1  pahar ulei
  • 2  pahare lapte (sau sifon, apă minerală, zer, iaurt)
  • 400-600 g faină
  • 1  cub drojdie
  • 1/2 linguriţă sare
  • 2  linguri zahăr tos

pentru umplutură:

  • 1-1/2 kg mere
  • 1 cană nucă măcinată
  • 1 cană zahăr tos
  • 1 lingură pulbere de scorţişoară

 

Mod de preparare:

Aşază-le într-o cratiţă şi pune-le la foc mic 10-15 minu­te. Ia cratiţa de pe foc şi amestecă-le bine cu zahărul (opreşte 2 linguri) şi nuca măcinată. Lasă să se răcească.Pentru aluat, freacă cubul de drojdie cu 2 linguri de zahăr şi 1/2 linguriţă de sare până se lichefiază.

Intr-un vas cu pereţii înalţi (o oală) toarnă laptele, apoi uleiul şi amestecă cu o lingură de lemn până la omo­genizare. Pune peste amestec drojdia lichefiată, amestecă şi adaugă faina cernută proaspăt, treptat, câte 2-3 linguri odată (foloseşte faină cu măsură: păstrează 1 cană plină pentru frământat). Omogenizează şi lasă-l la dospit 20-30 de minute. Aluatul va fi mai moale.

Imparte aluatul în două părţi egale. Frământă cu fai­na oprită şi întinde o foaie în tava neunsă, toarnă umplutura de mere, presară scorţişoară şi acoperă cu a doua foaie de aluat.
Introdu plăcinta în cuptorul preîncălzit, la foc mediu, 40 de minute. Las-o să se răcească în tavă 20 de minute, pre- sar-o cu zahăr pudră şi tai-o pătrate cu latura de 4-5 cm.

Placinta cu mere

Placinta cu mere

Pofta buna!

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.