Retete delicioase: Placinta cu mere
PrinteazaO reteta de placinta cu mere din: ulei, lapte, faina, drojdie, sare, zahar tos, mere, nuca macinata, zahar tos si pulbere de scortisoara.
- 1 pahar ulei
- 2 pahare lapte (sau sifon, apă minerală, zer, iaurt)
- 400-600 g faină
- 1 cub drojdie
- 1/2 linguriţă sare
- 2 linguri zahăr tos
pentru umplutură:
- 1-1/2 kg mere
- 1 cană nucă măcinată
- 1 cană zahăr tos
- 1 lingură pulbere de scorţişoară
Mod de preparare:
Aşază-le într-o cratiţă şi pune-le la foc mic 10-15 minute. Ia cratiţa de pe foc şi amestecă-le bine cu zahărul (opreşte 2 linguri) şi nuca măcinată. Lasă să se răcească.Pentru aluat, freacă cubul de drojdie cu 2 linguri de zahăr şi 1/2 linguriţă de sare până se lichefiază.
Intr-un vas cu pereţii înalţi (o oală) toarnă laptele, apoi uleiul şi amestecă cu o lingură de lemn până la omogenizare. Pune peste amestec drojdia lichefiată, amestecă şi adaugă faina cernută proaspăt, treptat, câte 2-3 linguri odată (foloseşte faină cu măsură: păstrează 1 cană plină pentru frământat). Omogenizează şi lasă-l la dospit 20-30 de minute. Aluatul va fi mai moale.
Imparte aluatul în două părţi egale. Frământă cu faina oprită şi întinde o foaie în tava neunsă, toarnă umplutura de mere, presară scorţişoară şi acoperă cu a doua foaie de aluat.
Introdu plăcinta în cuptorul preîncălzit, la foc mediu, 40 de minute. Las-o să se răcească în tavă 20 de minute, pre- sar-o cu zahăr pudră şi tai-o pătrate cu latura de 4-5 cm.
Placinta cu mere
Pofta buna!