Retete delicioase: Plachie de peşte

Printeaza

O reteta de plachie de peste din: peste, ulei, faina, ceapa, vin alb, rosii, foi de dafin, apa, sare, piper boabe si lamaie.

Ingrediente:Plachie de peşte

  • 1 crap mare de 2 kg sau 3-4 caraşi, scrumbii sau 1 somn mare
  • 1 ceaşcă mare ulei
  • 3 – 5 linguri faină
  • 4 – 5 cepe mijlocii
  • 1  pahar vin alb
  • 2  roşii sau 2 linguri bulion de roşii
  • 2 foi de dafin
  • 1 cană apă
  • sare
  • piper boabe

pentru decor:

  • 1 lămâie mică

 

Mod de preparare:

Curăţă peştele de aripi, de solzi, de oasele mari, de intestine, spală-1 în mai multe ape, înlătură capul şi taie-l felii groase.Sărează fiecare bucată de peşte, pune-le într-un castron adânc şi lasă-le 30 de minute. Trece fiecare felie de peşte prin faină, rumeneşte-le în jumătate din uleiul încins şi scoate-le pe şerveţele absorbante.

Curăţă ceapa, tai-o peştişori şi căleşte-o 20 de minute în uleiul rămas. Adaugă o cană de apă, bulionul sau roşiile decojite şi tocate cubuleţe, piperul boabe şi foile de dafin. Fierbe sosul 5-6 minute, după care pune şi peştele la fiert. Dă focul mic, adaugă vinul, fierbe 30 de minute.

Decorează cu felii subţiri de lămâie când mâncarea este gata şi las-o să se răcorească. Serveşte plachia de peşte călduţă sau rece, cu pâine proaspătă.

Plachie de peşte

Plachie de peşte

Pofta buna!

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.