Retete delicioase: Piftie de cocoş
PrinteazaO reteta delicioasa de piftie de cocos din: cocos, malai, morcovi, pastarnac, ceapa, telina, patrunjel, gogosar murat si usturoi. Piftia este un aperitiv gustos, care se serveşte la mese festive lângă pâine albă sau mămăligă.
- 1 cocoş
- 3- 4 linguri mălai
- 4- 5 morcovi
- 1 păstârnac
- 1 ceapă
- 2 ţeline
- 4-6 tije de pătrunjel verde
- 1 gogoşar murat
- 4-6 căţei usturoi
Mod de preparare:
Curăţă pasărea, trece-o prin flacără, freac-o uşor cu mălai, spal-o cu apă rece, scoate-i intestinele, înlătură ghearele şi capul şi spal-o din nou.Pune la fiert, într-un vas mare, cu 4-5 1 de apă rece, toată carnea. Ia-i spuma des şi fierbe-o fară capac până când carnea se desprinde de pe os. Scoate pasărea, curăţă carnea şi lasă oasele să mai fiarbă până când zeama scade la 3 căni.
Sărează după gust şi adaugă usturoiul. încearcă dacă zeama se lipeşte de degete. Strecoar-o prin tifon în alt vas.Fierbe separat legumele, curăţate şi spălate, cu 2 l de apă şi 1 linguriţă cu sare. După 40 de minute scoate morcovii, taie-i rondele şi stinge focul. Din legumele rămase, pregăteşte o supă.
Alege castroane mici sau caserole din plastic, aşază la baza şi pe marginea lor rondele de morcov, felii de gogoşar murat şi frunze de pătrunjel. Umple cu zeama în care a fiert carnea, aşază bucăţi de carne cât vrei de mari şi lasă vasele în cămară (nu în frigider). Peste noapte, acoperă-le cu hârtie curată.
Piftie de cocoş
Pofta buna!