Retete delicioase: Piftie de cocoş

Printeaza

O reteta delicioasa de piftie de cocos din: cocos, malai, morcovi, pastarnac, ceapa, telina, patrunjel, gogosar murat si usturoi. Piftia este un aperitiv gustos, care se serveşte la mese festive lângă pâine albă sau mămăligă.

Ingrediente:Piftie de cocoş

  • 1 cocoş
  • 3- 4 linguri mălai
  • 4- 5 morcovi
  • 1 păstârnac
  • 1  ceapă
  • 2  ţeline
  • 4-6 tije de pătrunjel verde
  • 1 gogoşar murat
  • 4-6 căţei usturoi

 

Mod de preparare:

Curăţă pasărea, trece-o prin flacără, freac-o uşor cu mălai, spal-o cu apă rece, scoate-i intestinele, înlă­tură ghearele şi capul şi spal-o din nou.Pune la fiert, într-un vas mare, cu 4-5 1 de apă rece, toată carnea. Ia-i spuma des şi fierbe-o fară capac până când carnea se desprinde de pe os. Scoate pasărea, curăţă carnea şi lasă oasele să mai fiarbă până când zeama scade la 3 căni.

Sărează după gust şi adaugă usturoiul. încearcă dacă zeama se lipeşte de degete. Strecoar-o prin tifon în alt vas.Fierbe separat legumele, curăţate şi spălate, cu 2 l de apă şi 1 linguriţă cu sare. După 40 de minute scoate morcovii, taie-i rondele şi stinge focul. Din legumele rămase, pregăteşte o supă.

Alege castroane mici sau caserole din plastic, aşază la baza şi pe marginea lor rondele de morcov, felii de gogoşar murat şi frunze de pătrunjel. Umple cu zeama în care a fiert carnea, aşază bucăţi de carne cât vrei de mari şi lasă vasele în cămară (nu în frigider). Peste noapte, acoperă-le cu hârtie curată.

Piftie de cocoş

Piftie de cocoş

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.