Retete delicioase: Peste pane

Printeaza

O reteta de peste pane din: fileuri de peste dezosat, faina, sare, piper, ulei, oua, bere, frunze de salata si rosii.

Ingrediente:Peste pane

  • 3 fileuri de peste dezosat2 linguri faina (malai sau pesmet)
  • sare
  • piper
  • ulei pentru prajit

pentru alautul pane:

  • 2 oua
  • 3 linguri faina
  • 1 pahar bere (sau apa)
  • sare
  • piper

pentru decor:

  • frunze de salata verde
  • felii de rosii

 

Mod de preparare:

Se porţionează fileurile de peşte, se pudrează cu sare şi piper, după gust, şi se lasă la frigider circa 20 de minute să se condimenteze. Intre timp, se amestecă, într-un castron, ouăle, făina, sare, piper, după gust, şi se subţiază cu bere (sau apă) până la consistenţa unei smântâni.

Se scot bucăţile de peşte de la frigider, se usucă bine cu prosoape absorbante, se trec prin făină, apoi prin aluatul de pane, iar la sfârşit din nou prin făină (mălai sau pesmet) şi se prăjesc în ulei bine încins, până se rumenesc frumos pe ambele părţi.

Se scot paneurile pe prosoape absorbante pentru a îndepărta excesul de grăsime şi se servesc calde pe un platou garnisit cu frunze de salată verde şi felii de roşii.

Peste pane

Peste pane

Pofta buna!

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.