Retete delicioase pentru Gratar
PrinteazaRetete pentru gratar:
Medalioane de porc cu fasole verde
Reteta zilei: Frigarui de porc
Salata de fasole verde picanta
Salata de fasole verde picanta din: fasole verde, sare, piper, ceapa, zahar pudra, ulei, unt, seminte de ote, otet balsamic. Ingrediente: 600 g fasole verde sare piper 250 g ceapa 1 lingurita zahar pudra 2 linguri ulei 2 linguri unt 100 g seminte de pin 6 linguri otet balsamic alb Mod de preparare: Fasolea…
Hamburgeri de casă
Hamburgeri de casă din: carne de vita tocata, ceapa, oua, ulei, sare, piper, boia dulce, patrunjel, chifle, sos de usturoi, maioneza, branza topita. Ingrediente: 1 kg carne de vita tocata 200 g ceapa 3 oua 50 ml ulei sare piper boia dulce patrunjel 8 chifle sos de usturoi maioneza 8 felii de branza topita …
Turn de ficatei
O reteta delicioasa de ficatei cu: zahar, piper negru macinat, strugure rosu, cartofi, sare, ulei, vin rosu, mustar iute, piper rosu boabe. Ingrediente: 700 g ficăţei de pui 2 linguri cu zahăr piper negru măcinat 1 ciorchine de strugure roşu 2 cartofi mari fierţi în coajă sare ulei 2 pahare cu vin roşu 2 linguri…
Burgeri cu fulgi de ovaz
Burgeri cu fulgi de ovaz din: piept de curcan, fulgi de ovaz, ceapa, pasta de tomate, ou, chimen, boia dulce, condimt. Ingrediente: 250 g piept de curcan 200 g fulgi de ovaz 1 ceapa 50 g pasta de tomate 1 ou 1/2 lingurita chimen macinat 1/2 lingurita boia dulce 1/2 lingurita condiment din legume uscate…
Legume la gratar cu sos delicios de branza
Legume la gratar cu sos delicios de branza din: dovlecei, ardei gras, porumb, telina verde, ceapa rosie, rosie, ciuperci, ulei, branza, smantana, piper, sare. Ingrediente: 2 dovlecei 1 arde gras rosu 1 stiulete de porumb tanar 2 tulpini de telina verde 2 cepe rosii 1 rosie 100 g ciuperci 1 lingura ulei 75 g branza…
Frigarui cu creveti, rosii cherry si ceapa
Frigarui cu creveti, rosii cherry si ceapa din: ulei de masline, seminte de chimion, morcovi, cuscus, creveti, rosii cherry, ceapa, harissa, tahini, iaurt, usturoi, zeama de lamaie, frunze de menta. Ingrediente: 1 lingura ulei de masline 1 1/2 lingurita seminte de chimion 3 morcovi, dati pe razatoarea mare 200 g cuscus 400 g creveti proaspeti…
Tarta crocanta cu zmeura
Tarta crocanta cu zmeura din: faina, midagle, sare, zahar, zahar vanilat, unt, ou, amidon, zahar, lapte, galbenusuri, suc de lamaie, zmeurata, zmeura. Ingrediente: blat: 150 g faina 50 g migdale macinate 1 praf sare 40 g zahar 1 lingura zahar vanilat 100 g unt rece 1 ou in plus: 30 g amidon 60 g zahar…
Salata de rucola cu muschi de porc
Salata de rucola cu muschi de porc din: frunze de rucola, muschi de porc, rosii, castravete, iaurt, sare, piper. Ingrediente: frunze de rucola 300 g muschi de porc 2 rosii mari sau 4-5 mari un castravete un pahar mic de iaurt sare piper Mod de preparare: Se încinge bine grătarul şi se frige uniform…
Rulouri de dovlecei cu pastă de brânză
Rulouri de dovlecei cu pastă de brânză din: dovlecei, branza de capra, smantana, marar, sare, piper. Pentru decor, puteţi înfige în fiecare rulou o scobitoare cu o măslină verde umplută cu gogoşar roşu. Ingrediente: 3 dovlecei 250 g branza proaspata de vaci 100 g branza de capra 100 g smantana 1 legatura marar sare piper…
Frigarui din carne de miel cu salata
Frigarui din carne de miel cu salata din: carne tocata de miel, lamai, masline verzi, patrunjel, ras el hanout, ulei, iaurt, salata, lipii, rosii, ceapa rosie, menta, zeama de lamaie, zahar. Inrgediente: 500 g carne tocata de miel 2 lamai mici murate sau 1 mare, cu partea moale si semitnele indepartate, iar restul tocat 10 masline…
Legume la gratar cu sos
Legume la gratar cu sos din: dovlecei, vanata, ardei grasi, rosii, ceapa, ulei de masline, otet balsamic, usturoi, cimbru, sare, piper. Ingrediente: 2 dovlecei 1 vanata 2-3 ardei grasi rosii 3 rosii 1 ceapa sos: 3-4 linguri ulei de masline 3 linguri otet balsamic 3-4 catei de usturoi taiat feliute cimbru/busuioc sare piper Mod…
Gnocchi cu spanac şi piept de pui la grătar
Gnocchi cu spanac şi piept de pui la grătar din: piept de pui file, spanac, ulei, ardei gras, patrunjel verde, sare, cartofi, faina, ou, sare. Ingrediente: 300 g piept de pui file 500 g spanac 2-3 linguri ulei 1 ardei gras rosu 1/2 legatura patrunjel verde sare pentru gnocchi: 500 g cartofi 5-6 linguri faina…
Cartofi copti cu bacon
Cartofi copti cu bacon din: bacon, branza topita, cartofi, sare, piper. Ingrediente: 8 felii subtiri de bacon 4 felii branza topita 4 cartofi de copt, mari, taiati felii (ca o portocala) sare si piper, dupa gust Mod de preparare: Pregătiţi 4 bucăţi de folie de aluminiu suficient de mari încât să puteţi înfăşură câte…
Frigarui cu ciuperci, ceapa rosie si rosii
Frigarui cu ciuperci, ceapa rosie si rosii din: ciuperci, ceapa rosie, rosii, ardei gras. Ingrediente: 5 ciuperci albe (champignon) 1 ceapa rosie 1 ardei gras rosu 2 ardei gasi galbeni 15 rosii cherry Mod de preparare: Puneţi betele pentru frigărui la înmuiat într-un bol cu apă (ca să nu ia foc pe grătar); Pregătiţi…
Ciuperci fripte cu topping de branza
Ciuperci fripte cu topping de branza din: ciupeci, paine, branza Cheddar, unt, cimbru, rozmarin, usturoi, sare, piper, ulei de masline. Ingrediente: 4 ciuperci cu palarie foarte mare 1 felie paine alba 1/4 cana branza Cheddar, rasa 2 linguri unt 1 lingura cimbru 1 lingura oregano 1 lingura rozmarin 1 catel de usturoi, taiat feliute sare…
Garnitura din vinete coapte
Garnitura din vinete coapte din: vanata, ulei, ceapa, rosii, boia iute, sare, piper macinat, patrunjel. Ingrediente: 1 vanata 1 lingurita ulei 1 ceapa medie, tocata 2 rosii prunisoare, tocate 1/4 lingurita boia iute 1/4 lingurita sare 1/4 lingurita piper macinat 4 fire patrunjel sau coriandru Mod de preparare: Coaceţi vânătă întreagă pe grătar. Tâiaţi-o…
Salată de piersici fripte şi prosciutto
Salată de piersici fripte şi prosciutto din: piersici coapte, frunze de rozmarin, ulei de masline, sare, piper alb, cimbru, otet din vin rosu, ulei de masline extravirgin, iaurt, prosciutto crudo, frunze de tarhon, ruccola, branza de capra. Ingrediente: 4 piersici coapte, dar nu moi 1/2 lingurita frunze proaspete de rozmarin, tocate marunt ulei de masline…
Cartofi copţi, cu parmezan şi maioneză
Cartofi copţi, cu parmezan şi maioneză din: maioneza, parmezan, usturoi, marar, sare, paprika, piper alb, cartofi, ceapa rosie, unt. Ingrediente: 1/4 cana maioneza 1 lingura parmezan ras 1 catel de usturoi, tocat marunt 1 lingurita marar tocat 1/4 lingurita sare 1/4 lingurita paprika 1/4 lingurita piper alb macinat 2 cartofi de copt mari 1 ceapa…
Mici dietetici
Mici dietetici din: carne de vita, cimbru, sare, usturoi. Ingrediente: 1 kg carne de vita sau pui cimbru sare optional, 10 catei de usturoi Mod de preparare: Speli carnea, o usuci între şervete şi o tai în cuburi, îndepărtând eventualele pieliţe şi grăsimea. Treci carnea de două ori prin maşina de tocat şi o…
Burgeri de legume
Burgeri de legume din: boabe de fasole rosie, ceapa, hot sauce, ardei gras, boia iute, ou, pesmet, ulei. Ingrediente: 450 g boabe de fasole rosie din conserva, clatite si bine scurse 1/2 ceapa, tocata marunt 1 lingurita hot sauce 1/2 ardei gras, tocat marunt (optional) 1/2 lingurita boia iute 1 ou 1 cana pesmet ulei…
Muschi de vita la gratar cu mazare si cartofi
Muschi de vita la gratar cu mazare si cartofi din: mazare, muschi de vita, cartofi, suc de lamaie, sare, piper. Ingrediente: 300 g mazare congelata, prefiarta 2 felii muschi de vita 4 cartofi sucul de la 1/2 lamaie sare piper Mod de preparare: Pentru ca muşchiul de vită să fie fraged, fie cumpărăm carne…
Frigarui de pui cu ardei gras si slaninuta
Frigarui de pui cu ardei gras si slaninuta din: piept de pui, ardei gras, slaninuta, condimente. Ingrediente: 500 g piept de pui 2 ardei grasi rosii 2 ardei grasi verzi 150 g slaninuta 1 lingura mix de condimente pentru gratar 8 betisoare de lemn pentru frigarui Mod de preparare: Curăţaţi carnea de pieliţe şi…
Specialitatea casei
O reteta delicioasa de specialitatea casei cu: carne de vita, carne de porc, carne de pui, ciuperci, cartofi, salata verde, castraveti, faina, unt, supa de vita, sos de soia, sos, worcester, chilii picant, smantana, grasime. Ingrediente: 150 g muşchi de vită 150 g cotlet de porc 150g piept de pui dezosat 1 ciupercă potrivită ca…
Mămăligă pe grătar cu topping picant de rosii
Mămăligă pe grătar cu topping picant de rosii din: vanata, apa, malai grisat, ulei de masline, sare, piper, cimbru, oregano, ulei, ceapa rosie, rosii, ardei iute, frunze de patrunjel, otet balsamic, sare, piper, ulei, ketchup. Inrgediente: 1 vanata medie 2 cani apa 1/2 cana malai grisat, plus 1 lingura 1 lingurita ulei de masline sare…
Evantai de vinete cu roşii
Evantai de vinete cu roşii din: vinete, rosii, busuioc, ulei de masline, usturoi, sare, piper, folie de aluminiu. Ingrediente: 4 vinete rotunjoare (circa 300 g fiecare) 500 g rosii mari 1/2-2/3 cana frunze de busuioc tocate 4-5 linguri ulei de masline 2-3 catei de usturoi, bine zdrobiti 1 lingurita sare 1 lingurita piper proaspat macinat…
Pita cu legume la gratar
Pita cu legume la gratar din: vinete, ciuperci, ardei gras, ceapa verde, zeama de lamaie, sare, piper, pita, hummus, frunze de patrunjel, menta, busuioc. Ingrediente: 1-2 vinete (circa 500 g) 400 g ciuperci albe 1 ardei gras rosu 1 ardei gras verde 2-3 fire ceapa verde, tocate marunt 1/4 cana zeama de lamaie sare piper…
Muschi de vita cu sote de dovlecei
Muschi de vita cu sote de dovlecei din: muschi de vita, dovlecei, morcov, ulei, unt, ceapa verde, patrunjel, sare, piper. Ingrediente: 600 g muschi de vita 4 dovlecei mari 1 morcov mare 50 ml ulei 50 g unt 2 legaturi ceapa verde 1 legatura patrunjel sare piper Mod de preparare: Curăţaţi morcovul şi dovleceii,…
Fettuccini cu somon
Fettuccini cu somon din: file de somon, galbenus, paste fettuccini, muguri de pin, smantana, unt, busuioc, ulei, sare, piper. Ingrediente: 1 file somon 1 galbenus 250 g paste fettuccini 50 g muguri de pin 200 g smantana 25 g unt busuioc uscat ulei sare piper Mod de preparare: Punem la fiert apă cu sare.…
Zucchini la grătar
Zucchini la grătar din: zucchini, unt, ulei de masline, zeama de lamaie, sare, piper. Ingrediente: 4-6 zucchini tineri 4 linguri unt topit 2 linguri ulei de masline 1 lingura zeama de lamaie sare, piper proaspat macinat Mod de preparare: Tăiaţi zucchini în felii sau rondele de 1-1,5 cm grosime. Amestecaţi bine untul, uleiul şi…
Reteta zilei: Pizza de casa
Pizza de casa din: drojdie, sare, ulei de masline, faina, malai, mozzarella, rosii, carne de pui la gratar, coriandru, sare, piper. Ingrediente aluat: 1 pachet drojdie 1/2 lingurița de sare 2 lingurite de ulei de masline 3 1/2 cani de faina 1 lingura malai Ingrediente umplutura: Mozzarella proaspata, felii Roșii, feliate Carne de pui…
Pui cu caise, coriandru si fulgi de ardei iute
Pui cu caise, coriandru si fulgi de ardei iute din: pui, ulei de masline, coriandru, sumac, seminte de chimion, seminte de fenicul, fulgi de ardei iute, usturoi, coaja de lamaie, zeama de lamaie, melasa de rodie, iaurt, sofran, caise, lamai murate. Ingrediente: 2 pui mici 6 linguri ulei de masline 1 legatura mica de coriandru…
Vinete şi dovlecei cu iaurt şi mentă
Vinete şi dovlecei cu iaurt şi mentă din: vinete, dovlecei, ulei de masline, iaurt, frunze de menta, zeama de lamaie, castravete, usturoi, sare, piper. Ingrediente: 2 vinete 2 dovlecei nu prea grosi (sa nu fie samburosi) 1/2 cana ulei de masline 1 cana iaurt simplu 1/2 cana frunze proaspete de menta 1 lamaie (zeama) 1/3-1/2…
Salată de legume la grătar
Salată de legume la grătar din: vinete, ardei gasi, zucchini, usturoi, ulei de masline, oregano, sare, piper, otet balsamic. Ingrediente: 2 vinete lungi si subtiri 2 ardei grasi rosii, mari 2 zucchini nu prea grosi 4-5 catei de usturoi, bine zdrobiti ulei de masline 2 lingurite oregano uscat sare piper proaspat macinat otet balsamic …
Reteta zilei: Salata de pui cu capsuni si vinegreta cu miere
Salata de pui cu capsuni si vinegreta cu miere din: suc de limeta, ulei de masline, otet balsamic, miere, seminte de susan, piept de pui, salata verde, capsuni, ulei de masline, otet balsamic. Ingrediente vinegreta: Sucul de la 1 limeta 1 lingura ulei de masline 1 lingura otet balsamic 1 lingurita de miere 1…
Piept de pui cu dovlecei marinati
Piept de pui cu dovlecei marinati din: piept de pui, usturoi, ulei de masline, suc de lamaie, frunze de cimbru, busuioc, dovlecei, sare, piper. Ingrediente: 450 g piept de pui 3 catei de usturoi 8 linguri ulei de masline 1 lingura suc de lamaie 1 lingura frunze de cimbru uscate si mruntite 1 lingura busuioc…
Tort cu crema, mac si capsuni
Tort cu crema, mac si capsuni din: mac, unt fara sare, faina, praf de copt, oua, extract de vanilie, coaja de portocala, zeama de portocala, lichior de portocale, iaurt, smantana, capsuni. Ingrediente: 4 linguri de mac 200 g de unt fara sare, topit, plus pentru uns tava 225 g faina 1 lingura praf de copt…
Porumb fript
Porumb fript din: stiuleti de poumb de lapte, unt, gheata, folie de aluminiu. Ingrediente: 4 stiuleti de lapte varianta 2: 4 stiuleti de lapte 4 linguri unt 3 linguri gheata zdrobita pentru fiecare stiulete folie de aluminiu Mod de preparare: Curăţaţi bine mătasea, fără să rupeţi foile care înfăşoară ştiuleţii. Scufundaţi ştiuleţii câteva minute…
Sparanghel la grătar
Sparanghel la grătar din: sparanghel, ulei de masline, sare, piper. Este o reţetă extrem de simplă, dar rezultatul este delicios, o garnitură perfectă pentru piept de pui sau peşte alb la grătar. Puteţi pune sparanghelul pe o folie de aluminiu, aşezată pe grătar, sau îi puteţi frige împachetat în folie, împreună cu puţin unt. Ingrediente:…
Frigarui de legume aromate
Frigarui de legume aromate din: ardei gras, zucchini, ciuperci, conopida, rosii cherry, broccoli, ceapa rosie, vanata, cimbru, frunze de rozmarin, usturoi, sare, piper. Serviţi ca garnitură, stropite cu oţet balsamic, cu sos barbecue sau cu sosul dumneavoastră preferat. Puteţi adăuga pe frigărui şi bucăţi de ananas sau gutuie, tăiate la aceleaşi dimensiuni cu legumele şi…
Somn dulce picant
Somn dulce picant din: bucati de somn, ketchup, otet din vin, hrean, zahar brun, usturoi, busuioc, sare, piper. Ingrediente: 6 bucati de somn marinata: 1/3 cana ketchup 4 linguri otet din vin rosu 3 linguri hrean ras 1 lingura zahar brun 2 catei de usturoi, tocati 2 lingurite busuioc proaspat, tocat marunt 1 lingurita sare…
Briose cu rubarba si migdale
Briose cu rubarba si migdale din: rubarba, faina, praf de copt, bicarbonat de sodiu, migdale, sare, margarina, zahar vanilat, oua, suc de portocale, lapte. Ingrediente: 450 g rubarba 300 g faina 3 lingurite praf de copt 1 lingurita rasa bicarbonat de sodiu 30 g migdale tocate 1 praf sare 150 g margarina 180 g zahar…
Frigărui de creveţi cu ardei şi ceapă
Frigărui de creveţi cu ardei şi ceapă din: creveti, ardei gras, ceapa, sos de soia, ulei de susan, zahar brun, usturoi, ghimbir, ardei iute, ceapa verde. Ingrediente: 4-5 creveti mari de persoana 1 ardei gras 1 ceapa marinata: 1/4 cana sos de soia 1 lingurita ulei de susan 1 lingurita zahar brun 1 catel de…
Salata de vinete fripte
Salata de vinete fripte din: vinete, mozzarella, rosii uscat, ceapa, patrunjel, seminte de susan, nuci, mustar, usturoi, zeama de lamaie, sare, piper, ulei de arahide. Ingrediente: 200 g vinete 150 g cas sau mozzarella 30 g rosii uscate sau 2 rosii proaspete 1 ceapa rosie sau 1 legatura ceapa verde 1 legatura patrunjel cate 30…
Somon teriyaki
Somon teriyaki din: somon, sos de soia, mirin, sake, zahar. Ingrediente: 4 felii de somon 1500 ml sos de soia 150 ml mirin 50 ml sake 1 lingura zahar Mod de preparare: Amestecaţi sosul de soia, mirlnul şi sake-ul cu zahărul, într-o crăticioară. Puneţi la foc mic, amestecând mereu. Lăsaţi să fiarbă 15-20…
Somon cu verdeţuri
Somon cu verdeţuri din: somon, zeama de lime, ghimbir, mustar de dijon, ulei, marar, busuioc, salata. Ingrediente: 2 bucati somon 2 linguri zeama de lime 1 lingurita ghimbir proaspat ras 2 lingurite mustar de Dijon 5 linguri ulei 2 1/2 linguri marar tocat 2 1/2 linguri busuioc tocat 1 punca amestec fructe de salata (circa…
Burgeri de miel cu tzatziki
Burgeri de miel cu tzatziki din: bulgur, carne macra de miel, chimion, usturoi, ulei, chifle de burger, castarvete, iaurt, menta. Ingrediente: 25 g bulgur 500 g carne macra de miel, tocata cate 1 lingurita de chimion macinat, coriandru macinat si paprika afumata 1 catel de usturoi, zdrobit bine (optional) ulei, pentru uns chifle mari de…
Rulouri cu dovlecei, cascaval si muguri de pin
Savarina cu capsune
Savarina cu capsune din: oua, lamaie, zahar, faina, pesmet, frisca, dulceata de capsune, capsune, apa, zahar, esenta de vanilie. Ingrediente: blatul: 6 oua 1 lamaie 120 g zahar 30 g faina 100 g pesmet umplutura: 500 g frisca dulceata de capsune capsune proaspete siropul: 400 ml apa 300 g zahar esenta de vanilie Mod…
Piept de pui cu sos si garnitura de orez
O reteta delicioasa de piept de pui cu: ciuperci, ceapa, smantana, sare, piper, busuioc, boia dulce. Ingrediente: 1-2 bucăţi piept de pui 400-500 g ciuperci proaspete sau din conservă 2 cepe mici 200 g smântână sare piper busuioc boia dulce Mod de preparare: Tai pieptul de pui, îl condimentezi şi îl prăjeşti pe grătarul…
Păstrăv crocant, cu verdeţuri şi lămâie
Păstrăv crocant, cu verdeţuri şi lămâie din: pastravi, ulei de masline, sare, piper alb, patrunjel, marar, lamai, unt. Ingrediente: 2 pastravi curatati ulei de masline sare si piper alb, dupa gust 1 legatura mare de patrunjel 1/2 legatura marar 3-4 lamai unt Mod de preparare: Ungeţi bine cu ulei păstrăvii, condimentaţi cu sare şi…
Piersici la gratar cu mascarpone
Piersici la gratar cu mascarpone din: piersici, mascarpone, rom, frunze de menta. Ingrediente: 4 pierisici mari 400 g mascarpone 100 ml rom frunze de menta Mod de preparare: Spălăm bine piersicile, le tăiem în jumătăţi şi scoatem sâmburele. Punem jumătăţile de piersică pe grătarul bine încins, cu partea tăiată în jos. Le frigem atât…
Legume la gratar cu rozmarin
Legume la gratar cu rozmarin din: vanata, dovlecei, ardei grasi, ceapa rosie, rosii cherry, usturoi, lamaie, rozmarin, sare, piper. Ingrediente: 1 vanata 2 dovlecei 4 ardei grasi (2 rosii si 2 galbeni) 1 ceapa rosie 8 rosii cherry 5-6 catei de usturoi 1 lamaie ulei de masline rozmarin proaspat sare piper Mod de preparare:…
Coaste de porc cu sos barbecue
Coaste de porc cu sos barbecue din: rosii, ananas, coaste de porc, boia de ardei iute, ulei de masline, cimbru uscat, busuioc uscat, sare, piper. Ingrediente: 10 rosii 5-6 rondele de ananas din conserva 1 kg coaste de porc boia de ardei iute ulei de masline cimbru uscat busuioc uscat sare piper Mod de…
Frigarui de pui cu boia dulce si curry
Frigarui de pui cu boia dulce si curry din: boia dulce, curry, ulei de masline, lamaie, dovlecel, ceapa rosie, rosii cherry, piept de pui, sare, piper. Ingrediente: 1/2 lingurita boia dulce 1/2 lingurita curry 2 linguri ulei de masline 1 lamaie 1 dovlecel 1 ceapa rosie 200 g rosii cherry 600 g piept de pui…
Porumb la gratar cu sare si piper
Porumb la gratar cu sare si piper din: stiuleti de porumb, unt, sare, piper. Ingrediente: 4 stiuleti de porumb 200 g unt sare piper Mod de preparare: Desfacem foile de pe porumb şi îi porţionăm. Ii tăiem în două sau în trei, în funcţie de mărimea acestora. Infigem câte o frigăruie în fiecare bucătă…
Legume la cuptor cu sos de capere
Legume la cuptor cu sos de capere din: rosii, ceapa, praz, rondele de masline, telina, capere, vinete, miere, ulei de masline, sare, patrunjel, migdale. Ingrediente: 500 g rosii 3 cepe 2 fire de praz 200 g rondele de masline 1 telina mica 50 g capere 3 vinete mijlocii 2 lingurite miere 3 linguri ulei de…
Crap la grătar cu sos
Porumb pe gratar cu piper cayenne si lime
Porumb pe gratar cu piper cayenne si lime din: stiuleti de porumb, unt, coaja de lime, zeama de lime, parmezan, piper cayenne, sare. Ingrediente: 4 stiuleti de porumb, taiati la capete 2 linguri de unt 1/2 coaja rasa de lime 1 lingura zeama de lime 2 linguri de parmezan ras 1 lingurita piper cayenne sare…
Salată de măsline cu parmezan si busuioc
Salată de măsline cu parmezan si busuioc din: masline verzi, masline negre, lamaie, ulei de masline, zeama de lamaie, parmezan, rozmairn, coriandru, busuioc. Ingrediente: 100 g masline verzi fara samburi 100 g masline negre fara samburi 1/2 lamaie pentru sos: 3 linguri ulei de masline 2 lingurite cu zeama de lamaie 50 g parmezan ras…
Sardine fripte cu sos picant cu cocos
Sardine fripte cu sos picant cu cocos din: sardine, praf de usturoi, sofran, sare, amidon de porumb, fulgi de ardei iute, piper alb, ulei de masline, lapte de cocos, sos de peste, usturoi, zahar brun. Ingrediente: cate 3-4 sardine/portie, in functie de dimensiunile lor amestec de mirodenii: 1 lingurita praf de usturoi 3/4 lingurita turmeric…
Scoici St. Jacques învelite în bacon
Scoici St. Jacques învelite în bacon din: scoici, bacon afumat, zeama de lamaie, ulei de masline, piper. Ingrediente: 500 g scoici St. Jacques mari (scoase din cochilie) 300 g felii de bacon afumat 1 lamaie (zeama) 2 linguri ulei de masline piper proaspat macinat Mod de preparare: Amestecaţi zeama de lămâie cu uleiul şi…
Macrou fript, cu salata caldă de roşii
Macrou fript, cu salata caldă de roşii din: ulei de masline, ceapa, usturoi, fileuri de macrou, rosii cherry, vinegreta de otet balsamic, sare, piper. Ingrediente: 2 linguri ulei de masline 1 ceapa medie, tocata pestisori subtiri 1 catel mare de usturoi, taiat felii subtiri 4 fileuri de macrou 2500 g rosii cherry 200 g buchetele…
Tort de capsuni si migdale
Pastrav copt pe gratar, aromat cu dafin
Pastrav copt pe gratar, aromat cu dafin din: usturoi, cimbru, piper, pastravi, foi de dafin, unt, zeama de lamaie, patrunjel. Ingrediente: 1 catel de usturoi, bine zdrobit 2 lingurite cimbru proaspat, tocat marunt, sau 1 lingurita cimbru uscat 1/4 lingurita piper macinat 6 pastravi (350-400 g fiecare), curatati 6 foi de dafin 6 linguri unt…
Salata de piersici cu mozzarella
Salata de piersici cu mozzarella din: piersici, ulei de masline, otet balsamic, rucola, mozzarella, seminte de pin, sare, piper, busuioc, frunze de menta, usturoi, zeama de lamaie, coaja de lamaie, fulgi de ardei iute. Ingrediente: 2 piersici tari 4 linguri ulei de masline o lingura de otet balsamic 2 cani de rucola cateva felii de…
Cum se prepara peste la gratar asiatic cu pak choi si vinete (video)
Frigarui de sepii
Frigarui de sepii din: sepii, coaja de lamaie, zeama de lamaie, usturoi, ulei de masline extravirgin, oregano, sare, piper, otet din vin rosu, sofran, boia iute, lamaie, patrunjel. Ingrediente: 1,5 kg sepii mici, curatate 2 linguri coaja de lamaie rasa foarte fin (fara partea alba) 1 lamaie (zeama) 1 lingurita usturoi tocat marunt 6 linguri…
Fursecuri cu merisoare, ciocolata alba si nuci
Fursecuri cu merisoare, ciocolata alba si nuci din: unt, zahar brun, oua, esenta de vanilie, faina, praf de copt, merisoare, nuci, ciocolata alba. Ingrediente: 125 g unt inmuiat 125 g zahar brun 2 oua 1 lingurita esenta de vanilie 300 g faina 2 lingurite praf de copt 100 g merisoare 100 g nuci, tocate 100…
Tort cu crema alba si nuci
Tort cu crema alba si nuci din: cartofi dulci, faina, zahar brun, cuisoare, scortisoara, ulei de masline, oua, curmale, nuci, zahar pudra, unt, sirop de artar. Ingrediente: pentru blat: 175 g cartofi dulci, curatati de coaja si razuiti 225 g faina cu factor de crestere 150 g zahar brun 1 lingurita cuisoare macinate 1 lingurita…
Briose crocante cu mere si mure
Stridii la grătar
Stridii la grătar din: stridii, lamaie, sare, piper, ulei de masline extravirgin. Ingrediente: cate o duzina de stridii de persoana lamaie sare piper alb proaspat macinat ulei de masline extravirgin Mod de preparare: Inainte de a le găti, stridiile trebuie reintroduse în mediul lor natural (sau unul cât mai apropiat cu putinţă). Odată…
Reteta zilei: Noodles cu legume
Noodles cu legume din: ardei grasi, usturoi, ulei de masline, ciuperci, mazare, fasole edamame, sos de peste, limeta, sare, piper, noodles, ceapa verde. Ingrediente: 2 ardei grasi roșii 4 catei de usturoi 2 cutii de lapte de cocos 2 lingurite de ulei de masline ciuperci feliate 1 cana de mazare 1 cana fasole edamame…
Somn cu sos tropical
Somn cu sos tropical din: somn, nectar de mango, gem de caise, zeama de lime, miere, ardei iute, ghimbir, chimen, scortisoara, sare, piper. Ingrediente: 4 bucati de somn 1 cana nectar de mango 1/4 cana gem de caise 3 linguri zeama de lime 3 linguri miere 1 ardei iute rosu, curatat de seminte, tocat marunt…
Chefal cu legume si tarhon
Chefal cu legume si tarhon din: chefal, zucchini, ardei gras, ceapa rosie, morcov, ulei, tarhon, sare, piper. Ingrediente: 2 pesti chefal nu prea mari, curatati de solzi si intestine 1 zucchini mic, taiat julien 1 ardei gras rosu, mai mic, taiat fasii subtiri 1/4 cana ceapa rosie, taiata pestisori 1 morcov, taiat julien 1 lingura…
Salata de ton la gratar cu mango
Salata de ton la gratar cu mango din: ulei de masline, zeama de limeta, patrunjel, menta, usturoi, zeama de lamaie, sare, piper, salata, mango, alune, castravete, ardei gras, ton, avocado. Ingrediente: 2 linguri de ulei de masline o lingura si jumatate de zeama de limeta o lingura si jumatate de patrunjel tocat o lingura de…
Crap fript, cu sos picant de roşii şi ardei
Crap fript, cu sos picant de roşii şi ardei din: crap, sos tabasco, sare, piper, ardei capia, rosii, patrunjel, ceapa verde, usturoi, otet din vin rosu, ulei. Ingrediente: 4 bucati de crap (150-200 g fiecare) 1 lingurita sos tabasco sare piper proaspat macinat sos picant: 4-5 ardei capia rosii, mari 4 rosii mari 2 linguri…
Alimentatia sanatoasa (Diete sanatoase)
Cand se poate incepe o dieta sanatoasa? O alimentatie sanatoasa inseamna consumarea a diferite alimente apartinand grupurilor alimentare de baza: proteine, precum carnea, ouale si legumele; lactate; fructe si legume; cereale, precum painea si pastele fainoase; grasimi si dulciuri. Desi pare simplu, nu este intotdeauna usor sa se stabileasca un regim adecvat fiecarui individ. Uneori…
Reteta zilei: Chiftelute grecesti cu sos tzatziki
Chiftelute grecesti cu sos tzatziki din: carne de vita, ceapa rosie, usturoi, rosie, scortisoara, ienibahar, piper cayenne, cuisoare, parmezan, branza feta, pesmet, ou, iaurt, ulei de masline, lamaie, sare, piper, marar. Ingrediente: 1 kg de carne de vita, tocata 1/2 ceapa rosie, tocata 2 catei de usturoi, tocat 1 rosie tocata 1 lingurița scorțișoara…
Vreau si eu