Retete delicioase: Paella
PrinteazaO reteta delicioasa de paella din: orez, midii, scoici, creveti, langustine, calamari, ceapa, usturoi, mazare, ardei gras rosu, patrunjel, ulei de masline extravirgin, sofran, sare si piper.
- 250 g orez cu bobul scurt (pentru risotto)
- 300 g midii
- 300 g scoici
- 12 creveţi
- 4 langustine
- 4 calamari mici
- 1 ceapă
- 1 căţel de usturoi
- 100 g mazăre
- 1/2 ardei gras roşu
- 1 legătură de pătrunjel
- 4 linguri ulei de măsline extravirgin
- 1 pliculeţ cu şofran
- sare
- piper
Mod de preparare:
Toacă usturoiul şi pătrunjelul. Spală cu atenţie scoicile, midiile, creveţii, langustinele şi calamarii. Prepară o supă din 1 1 de apă, carapacele şi capetele creveţilor şi langustinelor, aromatizată după gust.
Pune scoicile şi midiile într-o tigaie cu 2 linguri de ulei de măsline şi cu puţin pătrunjel tocat şi lasă-le la foc mare până se desfac. Când sunt gata, scoate carnea din ele (păstrează câteva întregi, pentru decor) şi toarnă lichidul din scoici într-un castron.
Taie calamarii inele şi ceapa lamele. Spală şi curăţă de seminţe ardeiul gras. încinge într-o tigaie 2 linguri de ulei, prăjeşte langustinele, creveţii şi calamarii, apoi scoate-i şi pune-i într-o farfurie. înăbuşă ceapa împreună cu puţin usturoi şi pătrunjel în uleiul rămas; adaugă mazărea, sare, piper şi lasă-le câteva minute la foc mare.
Pune usturoiul şi pătrunjelul rămase într-o tigaie mare, adaugă toate ingredientele deja pregătite şi orezul. Amestecă totul câteva minute ca să se călească orezul, adaugă supa strecurată, şofranul şi lichidul de ia scoici.
Acoperă vasul şi fierbe înăbuşit 18 minute, apoi ia tigaia de pe foc şi transferă totul într-un vas oval din fontă sau din lut ars. Dă preparatul 5 minute la cuptor (la 220° C) şi serveşte-l imediat.
Paella
Pofta buna!