Retete delicioase: Muşchi de vită la tigaie cu sos

Printeaza

O reteta de muschi de vita la tigaie cu sos din: cartofi, sare de mare, piper, ulei de masline, parmezan, unt, muschi de vita, ulei de masline, ceapa rosie, cimbru, vin si creson.

Ingrediente:Retete_delicioase_Muschi_de_vita_la_tigaie_cu_sos

  • 400 g cartofi, curăţaţi de coajă şi tăiaţi în două
  • sare de mare şi piper negru proaspăt măcinat
  • ulei de măsline
  • o mână mică de parmezan proaspăt ras
  • un cubuleţ de unt
  • 2 bucăţi de muşchi de vită a câte 200 g, cu grosimea de circa 2,5 cm
  • sare de mare şi piper negru proaspăt măcinat
  • ulei de măsline
  • două cubuleţe de unt
  • 2 haşme sau o ceapă mică roşie, curăţată şi tocată mărunt
  • frunzele de la câteva fire de cimbru proaspăt
  • un pahar mare de vin Chianti
  • câteva fire de creson
  • ulei de măsline extravirgin

 

Mod de preparare:

Puneţi cartofii într-o oală mare cu apă sărată, aduceţi la fierbere şi lăsaţi-i să fiarbă la foc mic până când se înmoaie.

Scurgeţi-i într-o sită şi lăsaţi-i să stea 4 minute, ca să se evapore excesul de umezeală.

Puneţi din nou cartofii în oală şi faceţi-i piure, adăugând câteva linguri de ulei de măsline, parmezanul şi untul.

Gustaţi, condimentaţi şi transferaţi cartofii într-un bol, acoperiţi-i cu folie de plastic şi puneţi-i peste o oală cu apă clocotită, ca să rămână calzi.

Incălziţi o tigaie grea, în care să încapă ambele bucăţi de carne fără să se atingă. Condimentaţi carnea şi ungeţi-o cu ulei de măsline.

Cu o pereche de cleşti, puneţi în tigaie fiecare felie de carne, cu partea cu grăsimea în jos, până când aceasta începe să se topească şi să se rumenească.

Apoi frigeţi carnea timp de 8 minute (dacă vreţi să rămână mai în sânge), întorcând-o la fiecare minut.

Micşoraţi focul şi adăugaţi un cubuleţ de unt. Căliţi ceapa şi cimbrul timp de 4 minute, apoi adăugaţi vinul şi lăsaţi-l să scadă la jumătate.

Adăugaţi sosul de la carne, cele 2 cubuleţe de unt rămas şi luaţi vasul de pe foc. Amestecaţi ca să se omogenizeze, obţinând un sos de vin roşu foarte simplu.

Gustaţi, condimentaţi şi serviţi împreună cu friptura şi deliciosul piure de cartofi cu ulei de măsline, nu înainte de a stropi totul cu puţin ulei de calitate şi de a decora platoul cu câteva frunze de creson.

Muşchi de vită la tigaie cu sos

Retete_delicioase_Muschi_de_vita_la_tigaie_cu_sos

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.