Retete delicioase: Musaca de cartofi

Printeaza

O reteta gustoasa de musaca de cartofi, carne tocata, smantana, ceapa, oua, pasta de rosii, cascaval, sare, piper, ulei.

Ingrediente:Musaca de cartofi

  • 6 cartofi fierţi în coajă
  • 500 g carne tocată
  • 200 g smântână
  • 1 ceapă mare
  • 2 ouă
  • 4 linguri pastă de roşii
  • 1 roşie (opţio­nal, 200 g caşcaval feliat)
  • sare
  • piper
  • ulei

Mod de preparare:

Călim ceapa în 3 linguri de ulei. Punem carnea, prăjim puţin şi adăugăm o jumătate de cană de apă, apoi pasta de roşii, lăsăm pe foc până scade toată apa. Condimentăm după gust. Batem ouăle şi le amestecăm cu smântână. Punem sare sau vegeta.

Ungem o tavă termorezistentă cu unt şi asamblăm astfel: un strat de cartofi feliaţi, condimente, un strat de carne, un strat de smântână cu ou. Ultimul strat tre­buie să fie de cartofi, tăiaţi foarte subţire.

Peste punem roşia feliată, caşcava­lul şi deasupra un strat fin de smântână cu ou. Condimentăm iar şi dăm la cuptor până se rumeneşte frumos deasupra.

Musaca de cartofi

Musaca de cartofi

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.