Retete delicioase: Musaca de cartofi
PrinteazaO reteta gustoasa de musaca de cartofi, carne tocata, smantana, ceapa, oua, pasta de rosii, cascaval, sare, piper, ulei.
Ingrediente:
- 6 cartofi fierţi în coajă
- 500 g carne tocată
- 200 g smântână
- 1 ceapă mare
- 2 ouă
- 4 linguri pastă de roşii
- 1 roşie (opţional, 200 g caşcaval feliat)
- sare
- piper
- ulei
Mod de preparare:
Călim ceapa în 3 linguri de ulei. Punem carnea, prăjim puţin şi adăugăm o jumătate de cană de apă, apoi pasta de roşii, lăsăm pe foc până scade toată apa. Condimentăm după gust. Batem ouăle şi le amestecăm cu smântână. Punem sare sau vegeta.
Ungem o tavă termorezistentă cu unt şi asamblăm astfel: un strat de cartofi feliaţi, condimente, un strat de carne, un strat de smântână cu ou. Ultimul strat trebuie să fie de cartofi, tăiaţi foarte subţire.
Peste punem roşia feliată, caşcavalul şi deasupra un strat fin de smântână cu ou. Condimentăm iar şi dăm la cuptor până se rumeneşte frumos deasupra.
Musaca de cartofi
Pofta buna!