Retete delicioase: Mititei
PrinteazaO reteta delicioasa de mititei din: carne de vita, seu, sare, usturoi, chimen, seminte de ienibahar, supa concentrata de carne si piper.
- 1/2 kg carne de vită de la ceafa
- 1/2 kg carne de vită de la pulpă
- 200 g seu
- 1 lingură sare
- 4-6 căţei de usturoi
- 1 lingură chimen
- 1 lingură seminţe de ienibahar
- 1/2 l supă concentrată de carne
- 1 linguriţă piper
Mod de preparare:
Spală carnea, şterge-o cu un prosop curat, tai-o bucăţi mici şi trece-o prin maşina de tocat, împreună cu seul tăiat bucăţi mici. Sărează, după gust, puţin, frământ-o cu mâna 5-6 minute, după care pune-o într-un tifon şi introdu-o în congelator pentru 1 oră.
Dă prin râşniţă chimenul şi piperul; toacă usturoiul şi pisează-l, apoi adaugă puţină apă. Strecoară ca să nu aibă bucăţi de usturoi.Scoate carnea, frământ-o cu supa concentrată călduţă (poţi folosi apă caldă în loc de supă) şi toate condimentele ca să obţii o pastă omogenă.
Pregăteşte cârnăciori mici folosind o formă specială ataşată la maşina de tocat carne sau umezeşte mâna şi formează mititeii cât doreşti de mari. Frige-i pe grătar pe toate părţile şi serveşte-i fierbinţi.
Mititei
Pofta buna!