Retete delicioase: Mititei

Printeaza

O reteta delicioasa de mititei din: carne de vita, seu, sare, usturoi, chimen, seminte de ienibahar, supa concentrata de carne si piper.

Ingrediente:Mititei

  • 1/2 kg carne de vită de la ceafa
  • 1/2 kg carne de vită de la pulpă
  • 200 g seu
  • 1 lingură sare
  • 4-6 căţei de usturoi
  • 1 lingură chimen
  • 1 lingură seminţe de ienibahar
  • 1/2 l supă concentrată de carne
  • 1 linguriţă piper

 

Mod de preparare:

Spală carnea, şterge-o cu un prosop curat, tai-o bucăţi mici  şi trece-o prin maşina de tocat, împreună cu seul tăiat bucăţi mici. Sărează, după gust, puţin, frământ-o cu mâna 5-6 minute, după care pune-o într-un tifon şi in­trodu-o în congelator pentru 1 oră.

Dă prin râşniţă chimenul şi piperul; toacă usturoiul şi pisează-l, apoi adaugă puţină apă. Strecoară ca să nu aibă bucăţi de usturoi.Scoate carnea, frământ-o cu supa concentrată călduţă (poţi folosi apă caldă în loc de supă) şi toate condimentele ca să obţii o pastă omogenă.

Pregăteşte cârnăciori mici folosind o formă specială ataşată la maşina de tocat carne sau umezeşte mâna şi for­mează mititeii cât doreşti de mari. Frige-i pe grătar pe toate părţile şi serveşte-i fierbinţi.

Mititei

Mititei

Pofta buna!

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.