Retete delicioase: Legume cu sos picant si vin

Printeaza

O reteta de legume cu sos picant din: rosii, vanata, patrunjel, dovlecel, rosii, ardei iute, usturoi, ceapa, vin, ulei, sare si piper.

Ingrediente:Legume cu sos picant si vin

  • 2 roşii
  • 1 vânătă
  • pătrunjel
  • 1 dovlecel

pentru sos:

  • 1 kg roşii
  • 1 ardei iute
  • 5 căţei de usturoi
  • 1 ceapă
  • 1 pahar cu vin
  • ulei
  • sare
  • piper

 

Mod de preparare:

Spală legumele şi şterge-le cu un şer-vet. Taie ceapa mărunt şi căleşte-o în ulei. Adaugă roşiile decojite şi tocate mărunt.

Lasă să dea în câteva clocote, adaiugă un praf de sare şi piper şi toarnă vinul. Câncd a ajuns la consistenţa dorită, adaugă ardeiul tocat mărunt şi usturoiul zdrobit.

Taie vânătă, dovlecelul şi roşiile rămasseîn felii potrivit de groase. Aşază-le într-un vas termcorezistent.în straturi, pe lungime.

Printre ele, toarnă sosul de roşii şi lasă la cuptor, la foc mic, aproximattiv 40-45 de minute. La final, aromatizeză cu pătriunjel tocat.

Legume cu sos picant

Legume cu sos picant si vin

Pofta buna!

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.