Retete delicioase: Legume cu sos picant si vin
PrinteazaO reteta de legume cu sos picant din: rosii, vanata, patrunjel, dovlecel, rosii, ardei iute, usturoi, ceapa, vin, ulei, sare si piper.
- 2 roşii
- 1 vânătă
- pătrunjel
- 1 dovlecel
pentru sos:
- 1 kg roşii
- 1 ardei iute
- 5 căţei de usturoi
- 1 ceapă
- 1 pahar cu vin
- ulei
- sare
- piper
Mod de preparare:
Spală legumele şi şterge-le cu un şer-vet. Taie ceapa mărunt şi căleşte-o în ulei. Adaugă roşiile decojite şi tocate mărunt.
Lasă să dea în câteva clocote, adaiugă un praf de sare şi piper şi toarnă vinul. Câncd a ajuns la consistenţa dorită, adaugă ardeiul tocat mărunt şi usturoiul zdrobit.
Taie vânătă, dovlecelul şi roşiile rămasseîn felii potrivit de groase. Aşază-le într-un vas termcorezistent.în straturi, pe lungime.
Printre ele, toarnă sosul de roşii şi lasă la cuptor, la foc mic, aproximattiv 40-45 de minute. La final, aromatizeză cu pătriunjel tocat.
Legume cu sos picant
Pofta buna!