Retete delicioase: Gustare calda

Printeaza

O reteta gustoasa din: ficat de gasca, ulei, vin rosu, coniac, morcov, praz, telina, ciuperci, unt, sare.

Ingrediente:Gustare calda

  • 400 g ficat de gâscă sau de curcan
  • 3 linguri ulei
  • 75 ml vin roşu
  • 100 ml coniac

Ingrediente garnitura:

  • 1 morcov mare
  • 1 fir de praz
  • 1 telină
  • 5-6 ciuperci champignon
  • 2 linguri unt
  • sare

Mod de preparare:

Se pune ficatul în apă puţin săra­tă şi se ţine aproximativ o oră. Se şterge cu un prosop, se aşază într-un vas cu ulei şi se introduce în cuptor, la foc potrivit, până se rumeneşte puţin. Când este aproape pătruns, se adaugă vinul, coniacul şi se lasă să fiarbă până scade bine sosul.

Separat, se fierb în apă cu sare şi o lingură de unt morcovul şi ţelina, iar ciupercile se sotează separat, feliate sau întregi, cu restul de unt.

Se aşază ficatul cald  pe un platou de servit şi se garniseşte cu bastonaşe de morcov, cubuleţe de ţelină,ciuperci sotate în unt şi rondele de praz verde. Se serveşte imediat.

Gustare calda

Gustare calda

Pofta buna!

1 comentariu

  1. Foarte sanatoasa gustarea asta :))))

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.