Retete delicioase: Gulas
PrinteazaO reteta de gulas din: taitei cu oua, carne de vita, cartof, ceapa, piept de porc, ardei iute, boia iute, boia dulce, chimen, supa concentrata de legume, ulei de masline extravirgin si sare.
- 300 g tăieţei cu ouă
- 600 g carne de vită
- 1 cartof
- 1 ceapă
- 50 g piept de porc afumat
- 1/2 ardei iute
- 1 linguriţă boia foarte iute
- 2 linguriţe boia dulce
- 1/2 linguriţă chimen
- 200 ml supă concentrată de legume
- ulei de măsline extravirgin
- sare
Mod de preparare:
Incinge circa 3 linguri de ulei într-o cratiţă şi prăjeşte ceapa tocată şi pieptul de porc tăiat cubuleţe; toarnă 200 ml de apă sau 200 ml de supă şi lasă-le să fiarbă la foc mic. Ia cratiţa de pe foc şi adaugă boiaua dulce, cea iute şi chimenul.
Taie carnea cuburi şi prăjeşte-o într-o cratiţă cu puţin ulei, presară puţină faină şi amestecă, apoi toarnă peste ea supa cu ceapa şi pieptul de porc.
Taie ardeiul iute bucăţele mici şi căleşte-l puţin într-o tigaie cu puţin ulei, adaugă cartoful tăiat bucăţi şi potriveşte gustul cu sare, apoi răstoarnă-le în cratiţa cu carne şi fierbe-le împreună 10-15 minute. Fierbe tăieţeii rupţi, scurge-i şi pune-i peste gulaş. Lasă mâncarea să se odihnească circa 3 minute şi serveşte-o fierbinte.
Gulas
Pofta buna!