Retete delicioase: Gulas

Printeaza

O reteta de gulas din: taitei cu oua, carne de vita, cartof, ceapa, piept de porc, ardei iute, boia iute, boia dulce, chimen, supa concentrata de legume, ulei de masline extravirgin si sare.

Ingrediente:Gulas

  • 300 g tăieţei cu ouă
  • 600 g carne de vită
  • 1 cartof
  • 1 ceapă
  • 50 g piept de porc afumat
  • 1/2 ardei iute
  • 1 linguriţă boia foarte iute
  • 2  linguriţe boia dulce
  • 1/2 linguriţă chimen
  • 200 ml supă concentrată de legume
  • ulei de măsline extravirgin
  • sare

 

Mod de preparare:

Incinge circa 3 linguri de ulei într-o cratiţă şi prăjeşte ceapa tocată şi pieptul de porc tăiat cubuleţe; toarnă 200 ml de apă sau 200 ml de supă şi lasă-le să fiarbă la foc mic. Ia cratiţa de pe foc şi adaugă boiaua dulce, cea iute şi chimenul.

Taie carnea cuburi şi prăjeşte-o într-o cratiţă cu puţin ulei, presară puţină faină şi amestecă, apoi toarnă peste ea supa cu ceapa şi pieptul de porc.

Taie ardeiul iute bucăţele mici şi căleşte-l puţin într-o tigaie cu puţin ulei, adaugă cartoful tăiat bucăţi şi potriveşte gustul cu sare, apoi răstoarnă-le în cratiţa cu carne şi fierbe-le împreună 10-15 minute. Fierbe tăieţeii rupţi, scurge-i şi pune-i peste gulaş. Lasă mâncarea să se odihnească circa 3 minute şi serveşte-o fierbinte.

 Gulas

Gulas

Pofta buna!

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.