Retete delicioase: Gem de cirese

Printeaza

Se spală 2 kg cireşe şi se golesc de sâmburi. Se amestecă împreună cu sucul de la 1 lămâie şi 2 kg zahăr gelifiant într-o cratiţă mare.

Se dă în clocot şi se lasă apoi să mai fiarbă 3-4 min. Se ia cratiţa de pe foc şi se pasează compoziţia.

Se toarnă imediat în borcane filetate, clătite cu apă fierbinte şi bine uscate.

Borcanele se închid ermetic şi se lasă să stea pe capac cca 10 min. Se întorc apoi şi se lasă să se răcească complet.

Gem de cirese

Gem de cirese

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.