Retete delicioase: Dulceaţă de rubarba

Printeaza

Se curăţă 800 g rubarbă, se decojeşte şi se taie bucăţi. Se spală cu apă fierbinte 2 porto­cale, se şterg şi se rade coaja. Se decojesc portocalele şi pulpa se scoate dintre pieliţele albe. Se stoarce sucul din restul de pul­pă.

Intr-o cratiţă mare se amestecă rubarbă cu suc, felii şi coajă de portocală şi 125 ml vin alb. Se dă în clocot şi se lasă apoi să fiarbă cca 5 min., până ce se înmoaie rubarba. Se adaugă 1 kg zahăr gelifiant, se amestecă şi se lasă să mai clocotească 4 min.

Se înglobează 5 linguri de lichior de portocale şi se toarnă dulceaţa în borcane pregătite, se aşază pe capac şi se lasă să se răcească.

Dulceaţă de rubarba

Dulceaţă de rubarba

Pofta buna!

 

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.