Retete delicioase: Dulceaţă de rubarba
PrinteazaSe curăţă 800 g rubarbă, se decojeşte şi se taie bucăţi. Se spală cu apă fierbinte 2 portocale, se şterg şi se rade coaja. Se decojesc portocalele şi pulpa se scoate dintre pieliţele albe. Se stoarce sucul din restul de pulpă.
Intr-o cratiţă mare se amestecă rubarbă cu suc, felii şi coajă de portocală şi 125 ml vin alb. Se dă în clocot şi se lasă apoi să fiarbă cca 5 min., până ce se înmoaie rubarba. Se adaugă 1 kg zahăr gelifiant, se amestecă şi se lasă să mai clocotească 4 min.
Se înglobează 5 linguri de lichior de portocale şi se toarnă dulceaţa în borcane pregătite, se aşază pe capac şi se lasă să se răcească.
Dulceaţă de rubarba
Pofta buna!