Retete delicioase: Dulceata de agrise

Printeaza

Se spală 1 kg agrişe roşii, se curăţă şi se amestecă intr-o cratiţă cu 500 g zahăr gelifiant şi sucul de la 1/2 lămâie. Se pasează şi se lasă să se odih­nească cca 20 min. Se dă compoziţia într-un clocot şi se lasă să mai clocotească cca 3 min. amestecând; se ia spuma care apare la suprafaţă.

Se face apoi proba dulceţei: se pune pe o farfurie o linguriţă de dulceaţă; se lasă să stea câteva secun­de; dacă nu se întăreşte, dulceaţa trebuie să mai fiarbă încă 1-2 min.

Dacă se întăreşte, se înglobează 6 cl rom şi dulceaţa se toarnă în borcane; se închid ermetic şi se lasă să stea pe ca­pace cca 10 min. Se întorc apoi şi se lasă să se răcească.

Dulceata de agrise

Dulceata de agrise

Pofta buna!

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.