Retete delicioase: Dovlecei umpluţi
PrinteazaO reteta delicioasa de dovlecei umpluti din: dovlecei, rosii, ceapa, usturoi, ulei de masline, carne tocata, orez fiert, frunzulite de cimbru, sare, piper, cascaval, supa si smantana.
- 4 dovlecei
- 400 g roşii
- 1 ceapă
- 2 căţei de usturoi
- 2 lingiri ulei de măsline
- 400 g carne tocată
- 125 g orez fiert (respectiv 50 g orez crud)
- 1 lingură frunzuliţe de cimbru
- sare
- piper
- 60 g caşcaval ras
- 400 ml supă
- 4 linguri smântână
Mod de preparare:
Se spală dovleceii, se curăţă şi se taia în două pe lung. Jumătăţile de dovlecei se golesc cu ajutorul unsi linguri, lăsându-se de jur-împrejur o margine de cca 1 cm. Pulpa de dovlecel scoasă se taie cuburi. Roşiile se curăţă, iar pulpa se taie cuburi. Se toacă ceapa şi usturoiul.
Se încinge cuptorul la 200 °C. Se încinge uleiul într-o tigaie şi se călesc ceapa şi usturoiul cca 5 min. Se adaugă carnea tocată şi se prăjeşte, amestecând, până ce începe să se fărâmiţeze. Se adaugă pulpa de dovlecel, roşiile şi orezul. 3e condimentează cu sare, piper şi cimbru. Se umplu carcasele de dovlecei cu acest amestec; se Dresară caşcaval. Dovleceii umpluţi se aşază într-o formă de sufleu unsă şi se toarnă supa. Se coace la cuptor 30-35 min.
Se scot dovleceii din formă şi se aşază pe un platou termorezistent; se aşază în cuptorul stins. Zeama de la prăjit se stinge cu smântână şi se laţă să dea într-un clocot. Se sărează şi se piperează. Dovleceii se ornează cu cimbru şi se servesc cu sos de smântână.
Dovlecei umpluţi
Pofta buna!