Retete delicioase de dulceata
PrinteazaPentru ca toamna a venit cu o bogatie de culori oferite de fructele proaspete, camara noastra cere sa fie umpluta cu cele mai gustoase conserve. Fie ca vreti sa preparati gemuri, dulceturi sau compoturi, aici veti gasi sfaturi si retete utile privind conservarea fructelor preferate.
Dulceata de rosii
Dulceata de rosii din: rosii, zahar, lamaie, rom, zahar vanilat. Ingrediente: 1 kg rosii 75 g zahar 1 lamaie 50 ml rom 1 plic zahar vanilat Mod de preparare: Roşiile trebuie să fie tari şi sănătoase. Le opăreşti în apă clocotită, apoi le decojeşti. Le tai în jumătăţi şi le cureţi de seminţe. Pui…Read more »
Dulceata de cirese amare cu zeama de lamaie
Dulceata de cirese amare cu zeama de lamaie din: cirese, zahar, zeama de lamaie. Ingrediente: 1 kg de cirese, fara samburi 1 kg zahar zeama de la 2 lamai Mod de preparare: Ciresele le pui imrepuna cu zaharul intr-un vas. Misti vasul (nu amesteci ca sa nu strivesti fructele) din cand in cand si…Read more »
Dulceata de afine cu zeama de lamaie
Dulceata de afine cu zeama de lamaie din: afine, zahar, zeama de lamaie. Ingrediente: 1 kg de afine 500 g zahar zeama de la o lamaie Mod de preparare: Aşezi într-un vas afinele, adaugi zahărul şi zeama de lămâie. Laşi la macerat aproximativ 2-3 ore. Pui la foc şi ţii până când afinele îşi…Read more »
Jeleu de pepene
Jeleu de pepene din: pepene verde, zahar, suc de mere, lamaie, baton de vanilie. Ingrediente: 2 pepen verzi mici (a 500 g ) 550 g zahar 800 ml suc de mere 1 lamaie 1 baton de vanilie Mod de preparare: Se taie pulpa de pepene în cubuleţe de 1 cm. Se crestează batonul de…Read more »
Dulceaţă de dovlecei cu ghimbir
Dulceaţă de dovlecei cu ghimbir din: dovlecei, zahar gelifiant, suc de lamaie, radacina de ghimbir. Ingrediente: 1 kg dovlecei curatati si taiati cuburi 1 kg zahar gelifiant 1:1 sucul de la 1 lamaie 1 bucatica radacina de ghimbir de 3 cm (decojita si taiata felii) Mod de preparare: Toate ingredientele se paseaza cu mixerul,…Read more »
Dulceaţă de fructe roşii
Dulceaţă de fructe roşii din: fructe de padure, zahar gelifiant, suc de lamaie. Ingrediente: 750 g fructe de padure (fragute, zmeura, coacaze si afine) 250 g zahar gelifiant (3:1) 3 linguri suc de lamaie Mod de preparare: Se curăţă fructele de pădure şi se aşază într-o cratiţă mare, cu zahăr gelifiant şi suc de…Read more »
Reteta zilei: Dulceata de afine
Afinele sunt cunoscute pentru proprietatile lor curative, un medicament natural pentru cei ce le consuma. Daca doriti sa pastrati aroma si savoarea afinelor si dupa ce vara a trecut, atunci nu ezitati sa preparati aceasta delicioasa dulceata de afine. Ingrediente: 1 kg afine 750 g zahar 1 lamaie 200 ml apa Mod…Read more »