Retete delicioase: Crap umplut
PrinteazaCrap umplut
- 1,500 kg peşte
- putin ulei
- 1/2 păhărel vin
- 1 ceapa
- 1 bucătică unt (sau untură)
- sare
- piper
Umplutura :
- 2 ouă
- 2 căţei;de usturoi
- 200 g slănină
- 1 legătură pătrunjel verde
Mod de preparare:
Alegem un crap mai mare, îl curăţăm, facem o tăietură în lungul lui şi scoatem intestinele. Scoatem osul amar de la cap. Dăm sare şi piper turnăm puţin ulei şi puţin vin şi lăsăm să stea cam o oră.
Pregătim o umplutura din ouă tari, usturoi, pătrunjel verde şi slănină, tocate împreună cu lapţii crapului şi cu o bucăţică de ceapă prăjită. Punem şi puţin pesmet. Amestecăm bine, umplem crapul şi îl coasem. Punem peştele în tavă si turnăm deasupra 1/2 pahar de apă şi 1/2 pahar de vin. Punem şi o bucăţică de unt sau de untură. Dăm la cuptor.
După o oră, cand crapul s-a rumenit pe o parte, îl întoarcem pe partea cealaltă şi, cand este gata, îl servim.
Pofta buna!