Retete delicioase: Crap umplut

Printeaza

Crap umplut

Ingrediente:Crap umplut

  • 1,500 kg peşte
  • putin ulei
  • 1/2 păhărel vin
  • 1 ceapa
  • 1 bucătică unt (sau untură)
  • sare
  • piper

Umplutura :

  • 2 ouă
  • 2 căţei;de usturoi
  • 200 g slă­nină
  • 1 legătură pătrunjel verde

Mod de preparare:

Alegem un crap mai mare, îl curăţăm, facem o tăietură în lungul lui şi scoatem intestinele. Scoatem osul amar de la cap. Dăm sare şi piper turnăm puţin ulei şi puţin vin şi lăsăm să stea cam o oră.

Pregătim o umplutura din ouă tari, us­turoi, pătrunjel verde şi slănină, tocate împreună cu lapţii crapului şi cu o bucă­ţică de ceapă prăjită. Punem şi puţin pes­met. Amestecăm bine, umplem crapul şi îl coasem. Punem peştele în tavă si tur­năm deasupra 1/2 pahar de apă şi 1/2 pa­har de vin. Punem şi o bucăţică de unt sau de untură. Dăm la cuptor.

După o oră, cand crapul s-a rumenit pe o parte, îl întoarcem pe partea cealaltă şi, cand este gata, îl servim.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.