Retete delicioase: Crap sarbesc

Printeaza

 Crap sarbesc

Ingrediente:Retete delicioase: Crap sarbesc

  • 1crap fără cap (circa 1,5 kg)
  • 800g cartofi
  • 100 g slănină afu­mată
  • 200 ml smântână
  • 2 roşii
  • 3 ardei graşi
  • 50g unt
  • lin­guriţă boia de ardei dulce
  • sare
  • piper

 

Mod de preparare:

Se curăţă şi se spală bine peştele, atât în interior, cât şi la exterior, apoi se taie în bucăţi, se presară cu sare grunjoasă şi se lasă la rece 30 de minute.

Se taie slănina în bucăţele mici şi se prăjesc 4-5 minute, într-o tavă suficient de mare, ca să cuprindă peştele şi celelalte ingrediente. Se curăţă cartofii, se spală şi se taie cubuleţe, apoi se pun peste slănină. într-un alt vas, se înăbuşă, 5 minute, în puţin ulei, ardeii graşi, curăţaţi de seminţe, tăiaţi în feliuţe, şi se adaugă boiaua de ardei.

Se adaugă ardeii în tava cu cartofi, apoi se pun desupra lor bucăţile de peşte, şi pe fiecare bucată de peşte se pune câte o rondea de roşie.

Se toarnă smântână pe toată suprafaţa preparatului şi se bagă tava la cuptor, la foc potrivit, pentru 30- 40 de minute.

Se serveşte cald, cu pătrunjel, tocat mărunt, presărat pe deasupra.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.