Retete delicioase: Crap la cuptor
PrinteazaO reteta delicioasa de crap, ulei de masline, bulion, usturoi, rosii, suc de lamaie, vin alb, sare, piper.
- 1 kg de crap
- 125 ml de ulei de măsline
- 100 g de bulion
- 25 g de usturoi
- 1 kg de roşii
- 100 ml de suc de lămâie
- 200 ml vin alb
- sare
- piper
Mod de preparare:
Crapul se curăţă, se spală, se dă cu sare şi piper şi se freacă cu usturoi. Se aşază într-o tavă cu ulei, în care s-a pus o bucată de pergament de dimensiuni potrivite pentru ca peştele să nu se prindă de tavă, se toarnă pe deasupra bulionul subţiat cu apă şi mujdeiul de usturoi şi se dă la cuptor, stropindu-se din când în când cu sosul format.
Când este aproape gata, se toarnă vinul şi se dă vasul la cuptor din nou pentru încă 15 minute.
Crap la cuptor
Pofta buna!