Retete delicioase: Crap la cuptor

Printeaza

O reteta delicioasa de crap, ulei de masline, bulion, usturoi, rosii, suc de lamaie, vin alb, sare, piper.

Ingrediente: Crap la cuptor

  • 1 kg de crap
  • 125 ml de ulei de măsline
  • 100 g de bulion
  • 25 g de ustu­roi
  • 1 kg de roşii
  • 100 ml de suc de lămâie
  • 200 ml vin alb
  • sare
  • piper

 

Mod de preparare:

Crapul se curăţă, se spală, se dă cu sare şi piper şi se freacă cu usturoi. Se aşază într-o tavă cu ulei, în care s-a pus o bucată de pergament de dimensiuni potrivite pentru ca peştele să nu se prindă de tavă, se toarnă pe deasupra bulionul subţiat cu apă şi mujdeiul de us­turoi şi se dă la cuptor, stropindu-se din când în când cu sosul format.

Când este aproape ga­ta, se toarnă vinul şi se dă vasul la cuptor din nou pentru încă 15 minute.

Crap la cuptor

 Crap la cuptor

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.