Retete delicioase: Conopidă gratinată
PrinteazaO reteta delicioasa de conopida gratinata din: conopida, unt, faina, lapte, cascaval, sare si piper.
- 1 conopida mai mare
- 2 linguri unt
- 1 lingura faina
- 300 ml lapte
- 300 g cascaval ras
- sare
- piper proaspat macinat
Mod de preparare:
Desfaceţi conopida în bucheţele şi opăriţi-le timp de 10 minute în apă sărată. Scurgeţi-le de apă şi puneţi-le într-o tavă unsă cu unt.
Topiţi 1 lingură unt, adăugaţi făina, sare şi piper, amestecaţi să nu se prindă de vas şi cînd amestecul este omogen, adăugaţi laptele, amestecînd energic.
Eventual, puteţi lua vasul de pe foc până când amestecaţi tot laptele în compoziţie, apoi puneţi-l din nou la foc potrivit. Când începe să clocotească, adăugaţi 2/3 din caşcavalul ras, amestecaţi bine şi turnaţi amestecul peste conopida din tavă.
Presăraţi deasupra restul de caşcaval şi puneţi tava la cuptor până când preparatul este rumenit uniform.
Conopidă gratinată
Pofta buna!