Retete delicioase: Ciuperci gratinate

Printeaza

O reteta delicioasa de ciuperci gratinate din: ciuperci, cartofi, oua, cascaval, smantana, usturoi, ulei, unt, patrunjel verde, sare si piper.

Ingrediente:Ciuperci gratinate

  • 400 g ciuperci
  • 3 cartofi
  • 3 oua
  • 100 g cascaval
  • 4 linguri smantana
  • 2 catei de usturoi
  • 2 linguri ulei
  • 60 g unt
  • 1/2 legatura patrunjel verde
  • sare
  • piper

 

Mod de preparare:

Se fierb cartofii întregi în apă cu sare, se scurg de apă, se curăţă de coajă şi se taie rondele. Ciupercile se taie felii mai groase, se condimentează după gust cu sare şi piper, apoi se călesc în uleiul bine încins, la foc iute, până scade zeama.

Se iau de pe foc şi se lasă la răcit. Se unge un vas termorezistent mai mic cu unt, se aşază pe fundul lui un strat cu felii de cartofi, apoi un strat de ciuperci şi se continuă în acelaşi fel până se epuizează ingredientele.

Deasupra trebuie să fie ciuperci. Separat, într-un castron, se bat ouăle cu smântână, caşcavalul ras, usturoiul zdrobit, pătrunjel verde tocat, sare şi piper, după gust.

Compoziţia obţinută se toarnă peste straturile de cartofi şi ciuperci. Se adaugă bucăţele de unt şi se pune vasul la cuptor pentru circa 35-40 de minute, până se rumeneşte frumos deasupra.

Ciuperci gratinate

Ciuperci gratinate

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.