Retete delicioase: Chiftelute marinate
PrinteazaO reteta de chiftelute marinate din: carne tocata, ceapa, morcovi, cartof, telina, rosie, cimbru, ulei, verdeata, faina, ou, sare, piper si tarhon.
- 1/2 kg carne tocată
- 2 cepe
- 2 morcovi
- 1 cartof
- 1 ţelină
- 1 roşie sau 1 lingură cu bulion de roşii
- cimbru mărunţit
- 1 cană ulei
- 2-3 legături verdeaţă
- 3 linguri faină sau pesmet
- 1 ou
- sare
- piper măcinat
pentru sosul marinat:
- piper boabe
- 2 linguri bulion de roşii
- 1 pahar apă
- 2 linguri tarhon tocat sau mărar tocat
- 1 lingură făină
- sare
Mod de preparare:
Amestecă bine carnea tocată cu legumele (cepele, morcovii, cartoful, ţelina, 1 roşie) spălate, curăţate şi trecute pe râzătoare.
Condimentează amestecul cu sare, piper măcinat, cimbru mărunţit şi verdeaţă tocată (pătrunjel, frunze de ţelină, mărar, busuioc, tarhon — orice fel de verdeaţă ai în casă), după gust.
Adaugă un ou şi frământă amestecul cu mâna. Când amestecul este omogen, rupe bile potrivit de mari, rotunjeşte-le cu mâna şi trece-le prin faină sau pesmet.
Incinge uleiul într-un ceaun sau un tuci şi prăjeşte chiftelele, după care scoate-le pe şerveţele absorbante.
Pentru sos, amestecă: bulionul de roşii cu 1 pahar de apă şi cu făina. Pune-l într-o cratiţă şi lasă-l să fiarbă la foc mic, amestecând încontinuu, circa 5-10 minute.
Sărează, după gust, adaugă tarhonul, boabele de piper, pune chiftelele şi mai lasă-1 pe foc câteva minute. Serveşte mâncarea caldă, lângă piure de cartofi sau legume fierte.
Chiftelute marinate
Pofta buna!