Retete delicioase: Chifteluţe de somon cu sos

Printeaza

O reteta delicioasa de chiftelute de somon cu sos de patrunjel din: cartofi, file de somon, lapte, ketchup, esenta de ansoa, chives, sare, piper, ou, pemset, faina si patrunjel.

Ingrediente:Retete_delicioase_Chiftelute_de_somon_cu_sos

  • 750 g cartofi, curăţaţi şi tăiaţi bucăţi
  • 350 g file de somon
  • 300 ml lapte degresat
  • 2 linguri ketchup
  • 1 lingură esenţă de anşoa, opţional
  • 1 lingură chives, tocate sau pătrunjel
  • sare şi piper negru
  • 1 ou
  • 90 g pesmet

pentru sos:

  • 25 g făină albă
  • 25 g produs tartinabil cu 70% grăsime
  • 2 linguri pătrunjel proaspăt, tocat

 

Mod de preparare:

Se pun cartofii într-o cratiţă mare, se acoperă cu apă sărată şi se aşază pe foc. Se lasă să fiarbă 15 minute sau până când devin moi. După ce s-au fiert, se scurg, se zdrobesc şi se lasă deoparte.

Intre timp, se pune somonul într-o tigaie, se acoperă cu laptele degresat şi se fierbe înăbuşit 8-10 minute, până când carnea devine opacă. Se scoate peştele din tigaie şi se păstrează laptele pentru prepararea sosului.

Se încălzeşte cuptorul la I90°C. Se îndepărtează oasele, pielea şi se fărâmiţează carnea peştelui.

Se pune într-un castron şi se combină cu cartofii zdrobiţi, ketchupul, esenţa de anşoa, dacă se foloseşte, şi verdeţurile proaspete.

Se sărează şi se piperează după gust şi se formează 8 chifte­luţe de peşte.

Chifteluţele sunt mai uşor de pregătit dacă sunt lăsate I oră la frigider; dar acest lucru nu este obligatoriu.

Se bate oul într-un castron adânc şi se adaugă 2 linguri de apă rece. Se pune pesmetul într-un vas adânc.

Se dau chifteluţele mai întâi prin ou, apoi prin pesmet, după care se aranjează în hârtie pentru copt, care nu lipeşte, şi se dau la cuptor 20-30 de minute.

Se încălzeşte grătarul din cuptor la temperatură medie.

Pentru prepararea sosului de pătrunjel, se strecoară laptele într-o cratiţă mică, se adaugă făina şi produsul tartinabil şi se pune la fiert, amestecând în permanenţă, până când sosul devine gros şi omogen.

Se reduce flacăra şi se lasă să fiarbă încet, 20 de minute. Se potriveşte gustul, apoi se adaugă pătrunjelul.

Pentru a da o culoare aurie chiftelelor; acestea se vor plasa sub grătarul din cuptor 5 minute. Se servesc pe un pat de sos.

Chifteluţe de somon cu sos

Retete_delicioase_Chiftelute_de_somon_cu_sos

Poftă bună!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.