Retete delicioase: Cârnaţi de casă
PrinteazaO reteta delicioasa de carnati de casa din: carne de porc, carne de vita, cimbru, usturoi, boia iute de ardei, intestine de porc, sare si piper macinat.
- 700 g carne de porc grasă
- 350 g carne de vită
- 2-3 crenguţe cimbru uscat
- 3- 4 căţei usturoi
- 1/2 linguriţă boia iute de ardei
- intestine de porc
- 1 ceaşcă cu apă caldă
- sare
- 1 linguriţă piper măcinat sau râsnit mai mare
Mod de preparare:
Trece prin maşina de tocat cu sită deasă carnea de vită şi prin sita mare carnea de porc grasă (foto 1). Amestecă cele două tocături, adaugă sarea, piperul măcinat, cimbrul curăţat după crenguţe, boiaua de ardei şi usturoiul pisat.
Frământă amestecul cu mâna, pune 1 ceaşcă cu apă caldă când frămânţi şi lasă să se odihnească la rece 30 de minute.
Spală intestinele şi curăţă-le (răzuieşte-le) cu un cuţit sau cu coada de la o lingură de lemn. Ataşază forma de cârnaţi la maşina de tocat şi umple intestinele scurte de 1 m sau 1/2 m.
Intinde cârnaţii pe o sfoară sau pe o sârmă afară sau în cămara rece. Lasă-i să se zvânte 7-10 ore, apoi frige-i pe grătar sau prăjeşte-i fără grăsime în tigaie. Serveşte-i fierbinţi, cu garnitură de cartofi prăjiţi, lângă o salată de sezon.
Cârnaţi de casă
Pofta buna!