Retete delicioase: Bors de legume
PrinteazaO reteta gustoasa de bors de legume din: ceapa, cartofi, dovlecei, morcov, radacina de patrunjel, telina, cimbru verde, patrunjel, sos de rosii, ulei, sare, piper, smantana.
- 2 cepe potrivite
- 2 cartofi
- 1 dovlecel
- 2 morcovi
- 1 rădăcină de pătrunjel
- 2 tulpini de telină
- 1 crenguţă de cimbru verde
- 1 lingură de pătrunjel verde tocat
- 150 ml pulpă de roşii din conservă
- 2 linguri sos concentratde roşii
- 2 linguri ulei
- sare
- piper
- bors
- 100 g smântână
Mod de preparare:
Se taie cepele mărunt, dovlecelul, morcovii şi cartofii cubuleţe, tulpinile de ţelină tăiate rondele, rădăcina de pătrunjel rasă, se adaugă ulei şi se călesc, amestecând permanent, până când legumele se înmoaie.
Se adaugă pulpa de roşii, 4 1 de apă caldă, sare şi piper, după gust, şi se lasă să fiarbă 10-15 minute, la foc mic, sub capac.
Când toate legumele sunt bine fierte, se adaugă sosul concentrat de roşii, crenguţa de cimbru, pătrunjel tocat, se potriveşte gustul de sare, dacă mai este cazul, şi se adaugă borş pentru a da gustul parfumat şi acru al borşului de casă. După 2-3 clocote se poate servi, adăugând smântână direct in farfurie.
Bors de legume
Pofta buna!