Retete delicioase: Bors de legume

Printeaza

O reteta gustoasa de bors de legume din: ceapa, cartofi, dovlecei, morcov, radacina de patrunjel, telina, cimbru verde, patrunjel, sos de  rosii, ulei, sare, piper, smantana.

Ingrediente:Bors de legume

  • 2 cepe potrivite
  • 2 cartofi
  • 1 dovlecel
  • 2 morcovi
  • 1 rădăcină de pătrunjel
  • 2 tulpini de telină
  • 1 crenguţă de cimbru verde
  • 1 lingură de pătrunjel verde tocat
  • 150 ml pulpă de roşii din conservă
  • 2 linguri sos concentratde roşii
  • 2 linguri ulei
  • sare
  • piper
  • bors
  • 100 g smântână

Mod de preparare:

Se taie cepele mărunt, do­vlecelul, morcovii şi carto­fii cubuleţe, tulpinile de ţe­lină tăiate rondele, rădăcina de pătrunjel rasă, se adaugă ulei şi se călesc, amestecând permanent, până când legu­mele se înmoaie.

Se adaugă pulpa de ro­şii, 4 1 de apă caldă, sare şi piper, după gust, şi se lasă să fiarbă 10-15 minute, la foc mic, sub capac.

Când toate legumele sunt bine fierte, se adaugă sosul concentrat de roşii, crenguţa de cimbru, pătrunjel tocat, se potriveşte gustul de sare, dacă mai este cazul, şi se adaugă borş pentru a da gustul par­fumat şi acru al borşului de casă. După 2-3 clocote se poate servi, adău­gând smântână direct in farfurie.

Bors de legume

Bors de legume

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.