Retete delicioase: Ardei umpluti

Printeaza

O reteta delicioasa de ardei umpluti din: carne, ardei grasi, orez, ceapa, cartof, morcov, marar, patrunjel, rosii, ou, sare, piper, faina si smantana.

Ingrediente: Ardei umpluti

  • 1 kg carne (în amestec: vită cu porc, vită cu pasăre etc.)
  • 10-14 ardei graşi verzi
  • 1 ceaşcă mijlocie cu orez
  • 2  cepe
  • 1 cartof
  • 2   morcovi mărar şi pătrunjel
  • 4-6 roşii mari
  • 1 ou crud
  • sare
  • piper măcinat

pentru sos:

  • 1 lingură faină
  • 1  cană smântână
  • 2   roşii decojite
  • sare

 

Mod de preparare:

Alege carne macră fără pieliţe, spal-o, usuc-o într-un prosop curat. Tai-o cuburi mari şi trece-o prin maşina de tocat împreu­nă cu cele 2 cepe curăţate şi tăiate sferturi, cu morcovii curăţaţi şi cartoful curăţat, spălat şi ţinut 15 minute în apă rece. In amestecul de carne şi legume adaugă: sare, piper măcinat, verdeaţă tocată, după gust, oul şi 2 roşii decojite şi tăiate cubuleţe.

Alege orezul, spală-1 în apă caldă, scurge-l, amestecă-l cu tocătura de carne, apoi frământă cu mâna 5 minute.  Spală ardeii, taie căpăcele în jurul cozilor, goleşte-i de seminţe, spală-i din nou şi lasă-i la scurs. Umple-i cu amestecul de carne, pune o felie de roşie deasupra şi aşază-i într-un vas cu pereţi înalţi, acoperă cu apă încălzită şi pune-i să fiarbă, la foc potrivit, 1 oră. Dacă acoperi vasul, fierbe pe foc mic.

Prepară un sos din 3 linguri de smântână, 2 roşii deco­jite tocate mărunt şi 1 lingură cu făină. Subţiază cu zeama în care au fiert ardeii, pune un praf de sare, toarnă sosul peste ardei şi introdu-i la cuptor pentru o jumătate de oră. Serveşte ardeii cu sos, smântână şi pâine de casă.

Ardei umpluti

 Ardei umpluti

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.