Retete delicioase: Ardei umpluti
PrinteazaO reteta delicioasa de ardei umpluti din: carne, ardei grasi, orez, ceapa, cartof, morcov, marar, patrunjel, rosii, ou, sare, piper, faina si smantana.
- 1 kg carne (în amestec: vită cu porc, vită cu pasăre etc.)
- 10-14 ardei graşi verzi
- 1 ceaşcă mijlocie cu orez
- 2 cepe
- 1 cartof
- 2 morcovi mărar şi pătrunjel
- 4-6 roşii mari
- 1 ou crud
- sare
- piper măcinat
pentru sos:
- 1 lingură faină
- 1 cană smântână
- 2 roşii decojite
- sare
Mod de preparare:
Alege carne macră fără pieliţe, spal-o, usuc-o într-un prosop curat. Tai-o cuburi mari şi trece-o prin maşina de tocat împreună cu cele 2 cepe curăţate şi tăiate sferturi, cu morcovii curăţaţi şi cartoful curăţat, spălat şi ţinut 15 minute în apă rece. In amestecul de carne şi legume adaugă: sare, piper măcinat, verdeaţă tocată, după gust, oul şi 2 roşii decojite şi tăiate cubuleţe.
Alege orezul, spală-1 în apă caldă, scurge-l, amestecă-l cu tocătura de carne, apoi frământă cu mâna 5 minute. Spală ardeii, taie căpăcele în jurul cozilor, goleşte-i de seminţe, spală-i din nou şi lasă-i la scurs. Umple-i cu amestecul de carne, pune o felie de roşie deasupra şi aşază-i într-un vas cu pereţi înalţi, acoperă cu apă încălzită şi pune-i să fiarbă, la foc potrivit, 1 oră. Dacă acoperi vasul, fierbe pe foc mic.
Prepară un sos din 3 linguri de smântână, 2 roşii decojite tocate mărunt şi 1 lingură cu făină. Subţiază cu zeama în care au fiert ardeii, pune un praf de sare, toarnă sosul peste ardei şi introdu-i la cuptor pentru o jumătate de oră. Serveşte ardeii cu sos, smântână şi pâine de casă.
Ardei umpluti
Pofta buna!