Retete delicioase: Ardei umpluţi cu ciuperci
PrinteazaO reteta delicioasa de ardei umpluti cu ciuperci din: ardei grasi, ciuperci, ceapa, orez, rosii, ulei, supa de legume, sare si piper.
- 12 ardei graşi
- 500g ciuperci proaspete
- 1 ceapă mare
- 250 g orez
- 6 roşii bine coapte
- 50 ml ulei
- 500ml supă de legume
- sare
- piper
Mod de preparare:
Taiaţi-le ardeilor partea de deasupra, goliţi-i de cotoare şi seminţe, spălaţi-i şi lăsaţi-i să se scurgă. Curăţaţi ciupercile, spălaţi-le, scurgeţi-le de apă şi tocaţi-le mărunt. Căliţi-le în ulei, până când se evaporă toată zeama pe care o lasă, apoi adăugaţi ceapa curăţată, spălată şi tocată mărunt.
Căliţi-o împreună cu ciupercile 1-2 minute, puneţi orezul, spălat în 2-3 ape. Căliţi-12-3 minute, împreună cu ciupercile şi ceapa. Umpleţi cu acest amestec ardeii şi puneţi-i într-o cratiţă, în poziţie verticală. Opăriţi roşiile, curăţaţi-le de pieliţă şi tocaţi-le mărunt sau daţi-le pe răzătoarea mare.
Puneţi roşiile rase şi supa de legume în cratiţă, peste ardei. Puneţi cratiţa la foc mic şi fierbeţi ardeii până când aceştia se pătrund bine iar orezul este bine fiert. Serviţi câte 3 ardei umpluţi la o porţie.
Ardei umpluţi cu ciuperci
Pofta buna!