Retete delicioase: Alivenci

Printeaza

O reteta delicioasa de alivenci din: branza dulce de vaci, lapte, oua, faina, malai, smantana, unt, sare si zahar vanilat.

Ingrediente:Alivenci

  • 500 g brânză dulce de vaci
  • 1 cană lapte rece
  • 4   ouă
  • 5   linguri făină
  • 4 linguri mălai
  • 4 linguri smântână
  • 1 lingură unt
  • 1/2 linguriţă sare
  • 1 plic zahăr vanilat (facultativ)

 

Mod de preparare:

Cerne 4 linguri de faină într-un castron şi amestec-o omogen cu o jumătate din cantitatea de lapte; cerne mălaiul în alt vas şi amestecă-l cu laptele rămas. Lasă recipi­entele la cald până pregăteşti restul ingredientelor.

Intr-un vas mare, cu pereţi înalţi, fărâmiţează brânza cu ajutorul unei linguri de lemn, amestec-o bine cu cele 4 ouă puse pe rând, cu sarea şi puţin zahăr vanilat (facultativ).Amestecă faina cu mălaiul (care au stat la cald), bate amestecul cu lingura de lemn cel puţin 10 minute, pentru ca aerul să pătrundă în compoziţie şi s-o facă pufoa­să. Răstoarnă amestecul peste brânză şi ouă şi omogenizează bine. Lasă aluatul obţinut la cald circa o jumătate de oră.

Unge cu unt cald o tavă mare, tapeteaz-o cu 1 lingură de fă­ină, răstoarnă aluatul şi lasă tava la cald pentru o oră.Coace la foc potrivit circa 35-40 de minute. Este gata când s-a rumenit uşor. Scoate tava din cuptor, las-o să se ră­cească 20-25 de minute, taie plăcinta felii mici şi serveşte-o cu smântână deasupra.

Alivenci

Alivenci

Pofta buna!

 

 

Incoming search terms:

  • alivenci dulci

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.