Reţete de supe: supa de legume, supa de praz, supa de bere

Printeaza

Va prezentam o serie de 3 retete simple si delicioase de supe:

Reţete de supe

Supă cu legume şi varietăţi de fasole

O reteta de supa de legume si varietati de fasole din: bob, mazare, fasole, dovlecel, praz, frunze de sfecla, linte, grau, usturoi, ceapa, flori uscate de fenicul, frunze de salvie, supa de legume, ulei extravirgin de masline, sare de mare integrala si piper.

Ingrediente:Supă cu legume şi varietăţi de fasole

  • 70 g bob proaspăt, decorticat
  • 40 g mazăre, decorticată
  • 40 g fasole proaspătă
  • 40 g fasole ţucără
  • 1 dovlecel mic (40 g)
  • 70 g praz
  • 20 g frunze fragede de sfeclă
  • 40 g linte de Castelluccio
  • 40 g grâu dur
  • 8 frunze de busuioc
  • 1 căţel de usturoi
  • 1 lingură de ceapă tocată
  • 1 lingură de flori uscate de fenicul
  • 1 frunză de salvie
  • 3 linguri de vin alb sec
  • 2 dl supă de legume
  • ulei extravirgin de măsline
  • sare de mare integrală
  • piper proaspăt măcinat

Mod de preparare:

Fierbeţi lintea cu aproximativ trei pahare de apă, cu salvia, cu jumătate de căţel de usturoi şi o lingură de ulei. Potriviţi de sare când este aproape gata (cam după 30-40 de minute). Strecuraţi şi păstraţi supa limpede obţinută. Treceţi printr-o sită fină un sfert din cantitatea de linte, iar restul boabelor păstra- ţi-le întregi.

Asezonaţi lintea strecurată cu o lingură de ulei, cu sare şi cu piper. Căliţi ceapa tocată cu jumătate de lingură de ulei, adăugaţi grâul, stropiţi cu vin şi lăsaţi să se evapore. Daţi apoi focul mic şi mai fierbeţi 15 minute, adăugând supa limpede, fierbinte.

într-o tigaie, căliţi prazul cu un fir de ulei şi cu usturoiul rămas tocat. Adăugaţi dovlecelul tăiat rondele cam de 1 cm grosime, mazărea, bobul fiert şi curăţat, fasolea verde, fasolea verde ţucără tăiate bucăţi cam de 2 cm, frun­zele de sfeclă tăiate fâşioare şi florile de feni­cul. Căliţi-le câteva clipe să-şi dezvolte aroma, apoi puneţi-le în supa de linte.

Fierbeţi cam 15 minute, încât zarzavaturile să rămână crocante. Adăugaţi crema de linte şi lintea întreagă, grâul fiert, busuiocul şi ames­tecaţi bine totul. Potriviţi de sare şi de piper, luaţi oala de pe fojp şi serviţi stropind prepa­ratul cu un fir de ulei

Supă de praz cu tartufo

O reteta de supa de praz cu tartufo din: praz, unt, ceapa, usturoi, supa de pui, faina de porumb, smantana, tartufo negru, crutoane, sare si piper.

Ingrediente:Supă de praz cu tartufo

  • 500 g praz (partea albă, cu pufin din partea verde)
  • 80 g unt
  • 1 ceapă
  • 2 căţei de usturoi
  • 9 dl supă de pui
  • 10 g făină de porumb (sau pesmet)
  • 2 dl smântână
  • 20 g tartufo negru
  • crutoane
  • sare
  • piper

Mod de preparare:

Crestaţi prazul în patru locuri pe toată lungi­mea, lăsând bucăţile lipite de rădăcină. Spălaţi-I bine, scurgeţi-l şi feliaţi-l subţire. Topiţi 50 g de unt într-o cratiţă şi adăugaţi prazul şi ceapa curăţată şi tocată. Săraţi puţin, puneţi capacul şi lăsaţi-le să se călească la foc potrivit 10 minute, ames­tecând des.

Daţi deoparte capacul, adăugaţi căţeii de usturoi zdrobiţi, continuaţi fierberea încă 5 minute, fără să mai acoperiţi. Turnaţi supa de pui în oală şi fierbeţi 30 de minute de când a dat în clocot, la foc foarte mic. Lichidul trebuie să clocotească uşor.

Mixaţi supa şi treceţi-o printr-o sită foarte deasă, turnaţi-o iar în oala clătită, daţi în clocot, după care încorporaţi făina de porumb diluată în puţină apă rece. Puneţi iar pe foc şi adăugaţi smântână. După ce dă în clocot, mixaţi-o din nou cu untul rămas.

Potriviţi de sare şi de piper. Tăiaţi câteva felioare subţiri de tartufo, iar restul zdrobiţi-l cu furculiţa direct în supieră. Turnaţi deasupra crema fierbinte, ornaţi cu felioarele de tartufo şi serviţi ifnediat. Dacă doriţi, puteţi servi cu crutoane din pâine de casă prăjite în unt ori în grăsime de gâscă.

Supă de bere cu hamei

O reteta delicioasa de supa de bere cu hamei din: bere neagra, hamei, ceapa, cartofi, crutoane, unt, sare si piper.

Ingrediente:Supă de bere cu hamei

  • 750 cl bere neagră tare şi densă
  • 300 g lăstari de hamei proaspeţi, curăţaţi şi spălaţi
  • 65 g ceapă
  • 100 g cartofi
  • 6 linguri de crutoane
  • 50 g unt
  • sare
  • piper proaspăt măcinat

Mod de preparare:

Tocaţi ceapa, puneţi-o într-o cratiţă şi căli- ţi-o în unt la foc mic. Adăugaţi în cratiţă cartofii tăiaţi cubuleţe şi rumeniţi-i câteva minute.

Tăiaţi lăstarii de hamei, puneţi-i peste cele­lalte ingrediente călite şi mai fierbeţi câteva minute la foc potrivit. Stropiţi cu berea şi fierbeţi cam jumătate de oră.

Când e gata, turnaţi supa în vasul mixerului şi folosiţi-l să obţineţi o cremă. Potriviţi de sare şi de piper şi serviţi în farfurii adânci individuale, ornând, după gust, cu crutoa­ne. Ca băutură, serviţi aceeaşi bere utilizată la prepararea supei.

 

Poftă bună!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.