Retete de sosuri: Maioneza

Printeaza

Maioneza din: ou, ulei, lamaie, sare, piper.

Ingrediente:Maioneza

  • pentru fiecare gălbenuş se socoteşte 100 ml unt­delemn
  • o jumătate linguriţă zeamă de lămâie
  • sare
  • piper

 

Mod de preparare:

Se pun gălbenuşurile într-un castron, se adaugă pu­ţină sare şi piper. Se amestecă bine cu o lingură de lemn câ­teva minute, apoi se toarnă câte o picătură de untdelemn, amestecând mereu.

După ce maioneza începe să se lege, se pot adăuga, deodată, mai multe picături de untdelemn, chiar un fir subţire, continuu.

Din când în când se picură zeamă de lămâie. Se sărează, se piperează şi se acreşte după gust.

Dacă maioneza este groasă, se poate subţia cu apă rece.

Dacă i se adaugă câteva linguri de smântână, maio­neza capătă un gust mai bun.

Ca maioneza să se lege repede, ouăle trebuie să fie proaspete, iar untdelemnul nu prea rece.

 

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.