Retete de Sarbatoare: Păstrăv cu măsline în sos

Printeaza

O reteta de pastrav cu masline in sos de rosii din: pastravi, masline verzi, ceapa verde, ulei de masline, rosii, pasta de tomate, usturoi, lamaie, rozmarin, sare si piper.

Ingrediente:Retete_de_Sarbatoare_Pastrav_cu_masline_în_sos

  • 4 pastravi (250g/buc)
  • 150 g masline verzi
  • 150 g masline negre
  • 1 legatura ceapa verde
  • 50 g ulei de masline
  • 5 rosii mari
  • 1 lingura pasta de tomate
  • 2 catei de usturoi
  • 1 lamaie
  • 2-3 fire de rozmarin
  • sare
  • piper

 

Mod de preparare:

Curăţaţi păstrăvii de solzi, evisceraţi-i, spălaţi-i bine şi presăraţi-i cu sare şi piper.

Prăjiţi-i în ulei la foc potrivit, până ce se rumenesc bine pe ambele părţi, apoi scoateţi-i pe o farfu­rie şi păstraţi-i acoperiţi, la cald.

Căliţi la foc iute ceapa tocată mărunt, după 2-3 minute adăugaţi pasta de tomate, apoi roşiile tăiate în cubuleţe.

Adăugaţi măslinele, lămâia tăiată în feliuţe şi potriviţi de sare şi piper, după gust.

Puneţi în tigaie, în sosul format, păstrăvii prăjiţi, acoperiţi tigaia cu un capac şi lăsaţi să fiarbă la foc mic 10 minute.

Inainte cu 2 minute de a opri focul, presăraţi peste cele din tigaie usturoiul şi rozmarinul, tocate mărunt.

Serviţi păstrăvii calzi, cu garnitură de legume fierte şi cui sosul din tigaie.

Păstrăv cu măsline în sos

Retete_de_Sarbatoare_Pastrav_cu_masline_în_sos

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.