Retete de Sarbatoare: Cotlete de porc, marinate

Printeaza

O reteta delicioasa de cotlete de porc, marinate din: cotlete de porc, ceapa rosie, ridichi, patrunjel, ardei iute, oregano, cimbru, seminte de fenicul, usturoi, sare de mare, suc de portocala, suc de lime si zahar brun.

Ingrediente:Retete_de_Sarbatoare_Cotlete_de_porc_marinate

  • 6 cotlete groase de porc
  • 1 ceapă roşie mare, tocată mărunt
  • 150g de ridichi, tăiate în felii subţiri
  • 1 mână mică de pătrunjel, tocat

pentru marinata:

  • 4 ardei iuţi, curăţaţi de seminţe
  • 1 mână mică de frunze de oregano, tocate
  • 1 lingură de cimbru
  • 1 linguriţă seminţe de fenicul, zdrobite (se găsesc la magazinele care vând ceaiuri din plante)
  • 1 lingură sare de mare
  • 2 căţei de usturoi
  • sucul de la 1 portocală
  • sucul de la 2 limes
  • 1/2 linguriţă de zahăr brun

 

Mod de preparare:

Pentru marinadă, se mixează toate ingredientele într-un robot, apoi se lasă carnea de porc la marinat peste noapte sau cel puţin 4 ore.

Se încinge bine o tigaie-grătar, fără ulei. Se prăjesc cotletele pe rând, câte 3-6 minute pe fiecare parte în funcţie de mărime, apoi se lasă deoparte 5 minute acoperite, cu folie de aluminiu.

Trebuie să fie încă moi în mijloc. Porcul este cel mai bun atunci când este rozaliu şi suculent în mijloc, nu alb şi bine făcut. Se servesc cotletele cu ceapă, ridichi şi pătrunjel pe deasupra.

Cotlete de porc, marinate

Retete_de_Sarbatoare_Cotlete_de_porc_marinate

Pofta buna!

 

1 comentariu

  1. fuuuuuuu, vreau si eu. Bine rau cotletele astea

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.