Retete de Revelion: Vitel cu mere

Printeaza

O reteta de vitel cu mere din: vrabioara de vitel, unt, mere, ceapa, ulei, usturoi, pasta de tomate, marar, sare si piper.

Ingrediente:Retete_de_Revelion_Vitel_cu_mere

  • 600 g vrabioara de vitel (4 bucati)
  • 50 g unt
  • 2 mere
  • 1 ceapa mare
  • 50 ml ulei
  • 1 catel de usturoi
  • 1 lingura pasta de tomate
  • marar
  • sare
  • piper

 

Mod de preparare:

Curăţaţi vrăbioara de pieliţe şi tendoane, spălaţi-o, scurgeţi-o de apă şi ştergeţi-o. Topiţi untul într-o ti­gaie şi prăjiţi vrăbioara, la foc mare.

Prăjiţi căte 2 minute pe fiecare parte, apoi scoateţi-o pe o farfurie şi păstraţi-o acoperită la cald.

Separat, în altă tigaie, căliţi în ulei ceapa curăţată, spălată şi tăiată julienne.

După 2-3 minute, când ceapa s-a înmuiat, adăugaţi merele spălate, curăţate de cotor şi tăiate în feliuţe.

Puneţi şi pasta de tomate, potriviţi de sare şi piper şi mai lăsaţi la foc mic 3-4 minute, amestecând din când în când.

Serviţi câte o bucată de vrăbioară caldă la o porţie cu garnitură de mere.

Puneţi pe bucata de carne o linguriţă de unt înmuiat, amestecat cu mărar tocat mărunt.

Vitel cu mere

Retete_de_Revelion_Vitel_cu_mere

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.